Am văzut la IFA Berlin 2017 Sharp Aquos R (galerie foto la final), un smartphone cu dotări și tehnologii de flagship, dar care și-a pierdut pe drum design-ul. Știm, astăzi Sharp nu mai este companie japoneză, ci este doar un brand care aparține Foxconn. Însă trebuie să recunoaștem că acum ceva timp aveau design (2014).

Ce este deosebit la Sharp Aquos R în primul rând este ecranul. Nu se deosebește prea bine în poze, dar are un display cu tehnologie IGZO și rată de refresh de 120Hz. Conform specificațiilor tehnologiei IGZO, reduce consumul de energie electrică cu 80% comparat cu un display standard. Include tehnologii de imagine de top precum HDR (High Dynamic Range) și altele. Asta înseamnă autonomie mai mare automat.

Pentru a crește și mai mult autonomia, terminalul are o baterie integrată de 3.160 mAh, în același timp este foarte subțire și ușor. Modelul are un ecran de 5.3 inch QHD (2560×1440 pixeli), procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Practic, cam tot ce se putea mai bun la ora actuală în privința dotărilor hardware. Are o cameră foto pe spate cu senzor mare și 22,6 megapixeli cu f/1.9 și unghi de 90 de grade, precum și stabilizare optică integrată. Plus o cameră frontală de 16 megapixeli. Cam imbatabil la capitolul foto, cu mici excepții. Totuși, dincolo de specificații, contează și expriența și partea de software.

Are tehnologia Qucikcharge 3.0 de la Qualcomm, practic prin USB 3.1 Type-C se poate înrcăca în 10 minute pentru utilizare timp de o oră cel puțin. Terminalul include de asemenea un asistent digital realizat de cei care lucrează la brandul Sharp și care a fost botezat foarte ingenios, EMOP.

Pe deasupra, cele mai recente știri spun că noul telefon Sharp Aquos R va fi lansat curând și în Europa. Din păcate nu cred că va veni foarte repede, pentru că nu mai au canalele de distribuție. Nici nu avem informații despre preț, pentru că, dacă vine la 900 de euro, va fi tot degeaba.

 

Detalii via GSMarena.