Am testat HP Envy 13, ultraportabil cu noua certificare Intel Evo. Este tot ce ai nevoie pentru muncă în cel mai portabil format cu putință. Oferă putere hardware, dar și autonomie mare. Este ușor și rezistent. Perfect de lucrat acasă, dar și la cafenea. Pentru revenirea la birou, dar și pentru călătoriile lungi.

Despre HP Envy 13

HP continuă această serie de laptopuri de aproape 12 ani. Compania a lansat inițial linia Envy pe 15 octombrie 2009, cu două modele axate pe performanță, Envy 13 și Envy 15. Ele înlocuiau vechile serii produse de Voodoo, după ce HP și VoodooPC au fuzionat. După aceea, Hewlett-Packard a extins seria cu diverse modele noi. Totuși, Envy 13 rămâne produsul de bază pentru cei care vor dispozitive ultramobile.

În mod istoric, Envy 13 s-a clasat constant în topul “best laptop” pentru categoria de preț sub 1000 de euro. Din fericire, procesorul Intel de a 11-a generație din acest Envy 13 oferă performanțe mai rapide și o durată mai mare de viață a bateriei decât ați aștepta la acest nivel.

Modelul testat este chiar varianta de bază: ecran FullHD non-touch, 8 GB RAM, stocare pe SSD de 256GB. Cu toate acestea nu am simțit niciun moment că ar avea vreo problemă. Recomandăm cumpărătorilor să meargă pe varianta cu 16GB de RAM și stocare de minim 512GB, dar este alegerea fiecăruia și depinde și de buget. Grafica pe acest model este asigurată de noua tehnologie Intel Xe.

Grafica Xe este mult îmbunătățită față de soluțiile integrate de altădată. Nu veți juca cele mai noi jocuri la setările Ultra, dar sarcinile zilnice precum mail, Office, Facebook și browsing merg perfect. Puteți viziona cât video doriți și merg toate aplicațiile necesare. Am încercat și un test video, scoate un scor 3DMark Fire Strike de 3.709 puncte, iar media pentru laptopurile cu GPU dedicat este de 4.774. Nu mai este o diferență atât de mare.

În testele de autonomie a depășit 11 ore de utilizare, ceea ce mi se pare excelent pentru un laptop puternic. În plus, are toate tehnologiile noi de care aveați nevoie: WiFi 6, autentificare cu amprentă, conectivitate avansată. De-asta a și primit certificarea Intel Evo.

HP Envy 13 intel evo

Ce este Intel Evo?

Intel Evo este o nouă categorie/clasă de laptopuri, foarte subțiri, foarte ușoare și foarte performante, care integrează cele mai noi inovații în domeniu. Ele oferă o experiență de utilizare excepțională în condiții de mobilitate, cea mai buna experiență de utilizare mobilă pe care o puteți avea pe un laptop. Pentru a obține certificarea Intel Evo, laptopurile trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate definite de Intel, care sunt verificate/certificate de Intel. Laptopurile Intel Evo sunt produse de majoritatea producătorilor de laptopuri – Lenovo, Asus, HP, Acer, Dell, MSI – și vin cu un badge special Intel Evo.

Fiecare laptop certificat Intel Evo a fost testat, reglat și verificat pentru a satisface toate cerințele următoare:

– toate laptopurile din clasa Intel Evo au la bază procesoare Intel Core i5 și i7 din generația a 11-a, performanța ridicată este o caracteristică cheie;
– durată de viață a bateriei 9 sau mai multe ore pe laptopuri cu ecran Full HD;
– încărcare rapidă: 4 sau mai multe ore de durată de viață a bateriei, la o încărcare de 30 de minute pe laptopuri cu ecran Full HD;
– pornire instantanee: Laptopurile proiectate pe platforma Intel Evo  ies din modul sleep în mai puțîn de o secundă;
– cea mai bună conectivitate wireless și cu fir din clasa să. Wireless: Cu tehnologia Intel Wi-Fi 6 (Gig+) integrată, clienții pot experimentă viteze fulgerătoare, de ordinul gigabiților, și conexiuni fiabile, chiar și pe rețelele cu multe dispozitive conectate;
– grafica revoluționară Intel Iris Xe;
– audio și video de înaltă calitate:

  • difuzoare și microfoane de înaltă calitate;
  •  o cameră HD pentru video de înaltă calitate;
  • software-ul de anulare a zgomotului, care anulează automat zgomotele de fundal, în modulele selectate;

Galerie foto