HTC Desire 816 este singura noutate de la standul taiwanezilor la MWC2014. Cred că dacă ar fi să numesc dezamăgirea anului la Mobile World,  m-aș gândi prima oară la HTC.  Au amenajat standul identic cu cel de anul trecut și au expuse doar modelele HTC One (da,  chiar One!)  plus One Max și One Mini.  Desire 816 nu era disponibil pentru testare,  era închis într-un cub de sticlă .  Nici nu e de mirare,  la ce specificații are…

image
HTC Desire 816

HTC Desire 816 are un design care nu mai amintește de HTC Desire (și ce model super-reușit a fost Desire!!).  Seamănă cu HTC One Max și probabil o să-l depășească în vânzări, reducând și mai tare profitul și încasările HTC.

Terminalul are un display 702p de 5,5 inch.  Procesorul este Snapdragon 400, un quad-core la 1,6Ghz. Nu au renunțat la HTC Sense și BlinfkFeed,  în ciuda criticilor.
Singura veste buna ar fi că are 1,5GB de RAM,  adică experiența va fi totuși bună. Stocarea interna pleacă de la 8GB, dar suporta carduri de memorie și de 128GB.

image
HTC Desire 816

HTC Desire 816 are tehnologie LTE,  folosește nano-SIM.

Include tehnologii standard precum WiFi,  Bluetooth,  DNA,  micro-USB,  mufa de căști obișnuită.  Are GPS+Glonass,  busolă digitală.  Sunetul este acum îmbunătățit cu Boombox,  folosind doua difuzoare stereo.

image

Standul HTC a fost destul de plin,  dar nu este nici pe jumătate la fel de animat ca cel de la Samsung,  Nokia sau Sony.  Din păcate pentru un brand care merita mai mult,  putea sa facă mai mult și cu siguranță trebuie să facă un urmaș redutabil pentru HTC One.  Vedem pe 25 martie…

image
Standul HTC la Mobile World Congress 2014

Camera foto principala are senzor de 13 megapixeli și tehnologie BSI (back – side illuminated),  cea frontală este de 5 megapixeli.

Bateria integrată mi se pare tare mica pentru un terminal de dimensiuni mari: 2.600 mAh.