HTC One se lansează oficial astăzi. Radu e acolo, dar în caz că nu îi merge netul, veți găsi toate detaliile aici 🙂 Taiwanezii au nevoie de un miracol după doi ani de scădere continuă. Deși au lăsat prostiile gen ChaCha la o parte și au lansat terminale smartphone adevărate, precum One X, HTC nu reușesc să țină pasul cu Samsung și Apple. Și vânzările scad de la trimestru la trimestru, ultimele informații fiind tot negative pe primele luni din 2013. Deși e limpede ca lumina zilei cum a crescut Samsung atât de puternic, HTC  ca și Nokia sau Blackberry preferă „modelul lor”. Pînă vor ajunge la Windows Phone.
UPDATE in 2014: lansarea HTC One M8 (2014) >>  

HTC One
HTC One

Poza asta cu HTC One a fost publicată înainte de lansarea oficială pe un site. S-a dovedit reală, chiar dacă seamănă cu fotografiile anterioare ale terminalului, așa cum au fost ele prezentate. Și e tot poza aia despre care se spunea inițial că este Galaxy S4, varianta albă. Evenimentul a început la 17-00 așa că am actualizat pe parcurs.  Am urmărit Verge, Engdget și Cnet. Toată lumea se întreba care ar putea fi surpriza cu care HTC speră să recucerească industria.

HTC One

Ora de începere a trecut deja și se pare că mai sunt așteptați ultimii întârziați la eveniment. Întârzierea e pusă pe seama celor din Londra, care nu au început la fix. Se pare că la Londra sunt mai mulți invitați decât locuri în sală 🙂 Unii dintre cei din sală au deja terminale One la teste. Sunt doar câțiva, nici măcar cei de la Engadget nu știu cine sunt aceștia… interesant. htc-engadget Aceste „tile”-uri erau pe ecran înainte de începerea evenimentului. Seamănă cu „dalele” de la Windows Phone. Sper să nu facă vreo glumă 🙂 Jason MacKenzie este scena din New York, iar la Londra încă nimic. Oficialul HTC spune că, de data asta, nu este vorba „doar de un simplu update”. Fără surprize:

I’m proud to introduce you to the new HTC One.”

ads

Arată urât pe spate și pare destul de gros … htc -one McKenzie Interfața HTC Sense este nouă. Cui îi pasă? HTC au găsit altă prostie care nu va da rezultate: BlinkFeed. Conținut din 1400 de surse afișat pe home page, nu-mi dau seama dacă peste lock-screen sau nu. În orice caz, mult zgomot pentru nimic. Nici la 17:25 nu a început nimic la Londra LOL. BlinkFeed seamănă perfect cu Flipboard, doar că are alte surse de conținut. Minunat! Exact cum spuneam, toate detaliile tehnice „pe surse” sunt confirmate oficial. Este 4G, are display de 4.7-inch Full HD (468ppi), 2GB de RAM și 32GB de stocare. Bateria are 2300 mAh. La 17:30 a început și la Londra evenimentul, cu Peter Chou pe scenă. Dezvăluie altă minune, BoomSound, care folosește două boxe frontale pentru a reda sunete mai bine. Cele două zone cu striații din marginile terminalului sunt de fapt boxele. Pentru cei care ascultă în autobuz… Au integrat în telefon un emițător de infraroșii pentru a face telefonul telecomandă (Sense TV)… Uff. Bun produsul, dar prezentarea e foarte tare. Tehnologia ultrapixel trebuie testată. Ei zic că senzorul este mai mare și că sunt trei senzori de 4.3 megapixeli, fiecare pentru spectrul roșu, verde și albastru. Ar trebui să facă o fotografie mult mai clară, include HDR, inclusiv la filmare. Totuși, 4 megapixeli sună aiurea. În fine se lămurește ce este HTC Zoe, anunțată de ieri. Zoe este un sistem care face o succesiune de cadre foto și le rulează ca pe un „film” scurt. Evident, este un format proprietar HTC, nu ceva folosit comun. Se poate adăuga o melodie automat la acest „clip”. HTC One va fi lansat în România de Cosmote, Orange și Vodafone începând cu luna martie. Nu am acum detalii despre preț.

Detalii tehnice oficiale

DetaliiHTC One
Display:4,7 inci, Full HD 1080p, 468 PPI
Procesor:Snapdragon 600 Qualcomm, quad-core, 1,7GHz
Memorie:2 GB DDR2
Stocare:  32 GB/64 GB
Dimensiuni: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Greutate: 143 grame cu baterie
OS:Android 4.1 cu HTC Sense
Reţea:LTE: 1.900 / WCDMA: 1.900/2.100 MHz
SIM:Micro SIM
Senzori: giroscop, accelerometru, de proximitate, de lumină ambientală
Conectivitate: audio stereo 3,5 mm, NFC, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA, infraroşu, micro-USB 2.0 , MHL, HDMI
Camera foto ultrapixel:

Sensor BSI 1/3', HTC ImageChip 2 dedicat, diafragmă f/2.0 şi obiectiv de 28 mm, stabilizator optic de imagine, 1080p Full HD, HDR, fotografiere în rafală, slow motion, HTC Zoe - short video, retuşare fotografii cu ajutorul funcţiilor Object Removal, Always Smile şi Sequence Shot
Baterie:Li-Ion de 2300 mAh