HTC One, următorul smartphone de top al taiwanezilor, se lansează oficial pe 19 februarie, cel puțin așa se înțelege din seria de teasere postate de companie în mediile sociale. Compania are evenimente oficiale la Londra și New York pentru a prezenta noul terminal. HTC One are deja detalii tehnice excelente, prezentate anterior, „pe surse”. Dar astăzi au dat și alte detalii interesante, unul fiind despre o nouă tehnologie foto.

HTC One - teaser
HTC One – teaser – 19.2.2013

Se spune că în noul terminal sunt trei senzori de 4.3 megapixeli, fiecare pentru spectrul roșu, verde și albastru. Rezultă o fotografie mult mai clară decât cu un senzor de 12 megapixeli, zic specialiștii. Tehnologia este cunoscută și sub numele de ultrapixel camera.

HTC 2013 foto
Tot astăzi au fost confirmate iar detaliile hardware: procesor quad-core S4 Pro la 1.7GHz, 2GB de memorie RAM, stocare de 32GB. Exact cum scriam mai jos.

Articolul original a fost publicat pe 11 februarie, iar textul este redat mai jos.

HTC One

HTC One pare să fie numele acordat de taiwanezi următorului terminal smartphone de top, care avea nume de cod M7. A apărut deja o așa-zisă poză nouă cu HTC One, dar este aceeași imagine care a fost prezentată deja ca Galaxy S4, doar cu numele modificat. Numele de HTC One este luat dintr-un Exif (informația tehnică extrasă dintr-o fotografie). Pare să aibă display de 5 inch, sper să fie cel Full HD. Din informațiile anterioare știm că ar trebui să aibă un Snapdragon quad-core la 1,7 GHz și 2 GB de RAM. Camera foto are senzor de 13 megapixeli, posibil cel făcut de Sony.

HTC One
HTC One

Detalii tehnice HTC One

Detaliile tehnice și pozele seamănă cu celebrul HTC Butterfly lansat în Japonia. Ar putea fi o versiune europeană a acestuia. Doar că uneori se zice că One are display de 4,7 inch, dar detaliile nu sunt confirmate oficial.

Noul HTC One ar putea fi lansat la Mobile World Congress la Barcelona și eu am să fiu acolo, să vă povestesc 🙂

Dacă vine cu Android 4.2 Jelly Bean, HTC cu siguranță va instala interfața sa, HTC Sense, acum la ediția 5. În momentul ăsta nu cred că va mai aștepta lansarea Android 5, iar Google nu pare că s-ar grăbi cu noul sistem de operare. Probabil tehnologia Beats nu lipsește, deși s-a văzut că nu face nicio diferență.

Bateria ar fi de 2.300, o dimensiune peste medie, dar cred că va fi insuficientă pentru un smartphone foarte puternic.

S-ar putea ca nici HTC One să nu fie numele oficial, iar taiwanezii să ne surprindă anul acesta cu vreo serie HTC ONE Y sau altă denumire la fel de inspirată.