HTC One m8 continuă perfect design-ul și funcțiile lui One, este o actualizare interesantă, dar nu reușește nici să surprindă, nici să aducă ceva cu adevărat nou. M-am întâlnit prima oară cu telefonul la lansarea oficială în România. Acum însă e prima oară când am ocazia să îl testez, să mă joc cu el, să văd ce-i poate camera foto. Nu e deloc un terminal rău, este arătos și soft-ul e foarte bun. Dar sunt și chestii care mă enervează, iar telefonul mi se pare foarte scump. L-am primit de la MobileTrend, iar la ei chiar este un pic mai accesibil.

HTC Onea m8 hands on
HTC Onea m8 hands on

HTC One m8 – primele impresii

Prima impresie este legată de design și este extrem de pozitivă. Terminalul este subțirel, metalic, cu un display foarte bun. I-aș reproșa două lucruri la design, spatele este curbat și oarecum nu stă bine pe masă, e cam alunecos comparat cu primul One. Iar al doilea lucru, continuă cu dungile albe, atât pe spate, cât și pe laterală, în ciuda promisiunilor de la lansarea oficială. Se vede alb, se va face gălbui, fac pariu.

HTC One m8 - mufe
HTC One m8 – mufe

N-au rezolvat nici cu mufele de jos, care nu se văd tocmai bine. Parcă tocmai au fost scobite cu un briceag. Pe lateral și partea de sus arată excelent, cel mai bine din industrie. Aș fi vrut să o facă pînă la capăt.

HTC One m8 lateral
HTC One m8 lateral

Prima întâlnire cu camera foto este dezamăgitoare. E drept, am văzut fotografii bune făcute cu el, deci poate. Dar acum, pe seară, pozele au ieșit destul de ciudat.

ads
Poza sample  cu One M8
Poza sample cu One M8

M-am jucat un pic cu testele de performanță. Iese în Antutu pe primul loc, dar dacă rulezi Antutu X, versiunea realizată după ce s-a aflat că producătorii smartphone trișează la teste, nu mai iese atât de bine. De asemenea, am văzut că pe 3D Mark a ieșit cu un scor foarte bun, iar producătorul testului refuză comparațiile cu rivalii pe motiv că HTC nu respectă regulile jocului. A luat peste 19.000 de puncte, în condițiile în care mie S5 mi-a scos 18,500. Știu, sunt unii care obțin scoruri mai mari, dar prefer testele cu telefonul abia scos din cutie. Sunt mai sincere.

În următoarele zile o să folosesc HTC One m8 în paralel cu Galaxy S5, să vedem care este mai potrivit, care merită titlul de smartphone-ul anului.

Revin cu un review complet, atât pentru S5, cât și pentru One m8. Cât pot de repede 🙂

Galerie foto