HTC U 11 pe care noi l-am testat din 16 mai a fost lansat ieri oficial în România. Mă uitam pe OnLeaks sau EvLeaks cum dădeau pe surse despre el deși noi îl avusesem în mână. În România. Vă dați seama cât sunt ei la curent cu ce se întâmplă.

Prețul HTC U 11 în România? La ora asta este 3.399,99 lei. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că este unul dintre puținele modele care chiar oferă putere hardware, design și o cameră foto bună, plus o inovație – interfața Sense Edge. Este un pariu important pentru HTC. Compania taiwaneză, aflată într-un declin serios în ultimii trei ani, are nevoie practic de o minune pentru a se relansa. Probabil că va rămâne în continuare, nu sunt în situația dificilă a celor de la Sony. Dar o șansă de relansare este greu de găsit.

Detalii tehnice

DetaliiHTC U 11
Ecran5.5 inch , 2560 x 1440
ProcesorSnapdragon 835
RAM4GB
GPUAdreno 540
Stocare64GB
OSAndroid 7.1 (Nougat)
Camera foto12 mpx , f/1.7
Selfie16 mpx
Baterie3000 mAh
Preț3.399,99 lei

Putere hardware

Se auziseră diverse zvonuri despre puterea hardware și apăruseră pe surse teste de performanță. Pot să vă confirm eu, HTC U 11 este unul dintre cele mai puternice terminale smartphone de pe piață. Combinația de Snapdragon 835 cu memoriile UFS 2.1 dau posibilitatea unor scoruri foarte mari în testele gen Antutu sau Geekbench. Am rulat doar Antutu ieri, din lipsă de timp. Scorul este foarte mare, aproape de iPhone 7 Plus care domină clasamentul. Aparent (foto din dreapta) este peste iPhone 7, peste Galaxy S8, peste Xiaomi Mi6 sau Le Eco. Este unul dintre cele mai bune scoruri pentru un terminal Android. Sigur că testele astea pot fi păcălite și se pot obține scoruri mari. Dar combinația de Android curat și dotări hardware puternice este imbatabilă.

Camera foto

Am avut foarte puțin timp la dispoziție cu camera foto, am făcut un selfie și câteva poze – două la întuneric și câteva afară, în locația unde s-a desfășurat evenimentul. Dar camera foto se anunță una foarte bună și sunt convins că vom vedea tot mai multe articole pe tema asta. Camera foto HTC U 11 este construită după principiul celei de la Google Pixel, doar că are mici îmbunătățiri. A luat scor maxim în testele DXOMark.

Concluzii

HTC U 11 este unul dintre cele mai puternice terminale smartphone cu Android de pe piață. Are dotări foarte bune și un design nou, spectaculos. Are interfața Sense Edge care vă permite personalizarea comenzilor și gesturi pe care le știți numai voi. Sigur că aștept telefonul la review înainte să mă pronunț. Dar cum spuneam și în primul articol despre HTC U 11, cred că are șanse. Nu mai au ei atât de mulți fani ca altădată, dar o alternativă la terminalele principale este oricând binevenită. Prețul de 3.399,99 lei poate părea mare, dar dacă ne gândim că practic concurează iPhone 7 sau Galaxy S8, cred că merită banii.

Galerie foto