Am văzut astăzi HTC U Play, modelul mai ieftin al taiwanezilor, dar și HTC U Ultra, despre care vă scriu mai târziu. Este un model mid-range, cu design special și tehnologii avansate, care vine cu asistentul digital HTC Sense Companion despre care scriam aici. Modelul aduce un design nou, este foarte ușor și compact, nu pare la prima vedere că are display de 5.2 inch.

Modelele testate astăzi sunt primele sample-uri care au venit din laboratoarele HTC. Nu erau versiuni finale, iar partea de software nu este încă gata. Am văzut practic design-ul general și funcțiile principale, am folosit meniul și am testat camera foto, însă toate astea vor fi explicate într-un articol ulterior. Cei de la HTC au promis că vor avea terminalul disponibil pentru review și am să revin cu un articol complet cu altă ocazie. Deocamdată, doar impresii.

Nouă linie de design

Compania taiwaneză a decis anul acesta să adopte o nouă linie de design. Deși au lansat un design ușor de recunoscut și extrem de confortabil la utilizare, acesta a fost preluat de mulți competitori, iar una dintre criticile primite era că modelele noi HTC arătau la fel cu cele dinainte. Așa că au lansat o nouă linie de design cu seria HTC U. Compania a stabilit că ecranul telefonului nu trebuie să fie curbat, acest lucru nu avanajează utilizatorul. Spatele este ușor curbat, pentru a fi comod de ținut în mână. Telefoanele noi nu au mufă de căști, vor avea adaptor pentru 3.5 mm jack, iar căștile din cutie vor avea tehnologii speciale de adaptare a sunetului. Au microfoane senzitive, se conectează pe portul USB-C și detectează repede profilul tău audio, adaptând sonorul. Dacă ești răcit, se adaptează rapid la noua situația.

Camera foto de la HTC U Play este mai bună decât la HTC 10 și Google Pixel (făcută tot de HTC). Tehnologia s-a îmbunătățit, iar la ora actuală cele mai bune camere foto de pe smartphone, conform DXOMark, sunt tocmai cele de la terminalele menționate. La camera foto există și aplicații speciale dedicate, precum selfie-panorama. Camerele folosesc tehnologia Ultrapixel pentru fotografii mult mai clare în condiții de luminozitate slabă.

HTC U Play – primele impresii

Design. Mi se pare un design mai bun, dar au ales materiale lucioase, pe care se văd amprentele. Materialul este interesant, ei zic că sunt straturi de sticlă, reflectă culorile din jur și dacă îl ștergi poate fi o oglindă decentă. Modelul pe negru pare că are nuanțe de verde, la fel, celelalte își schimbă culoarea de parcă ar fi cameleon. Deși pentru tineri poate fi amuzant, există o categorie de utilizatori care nu apreciază culorile și gadgeturile lucioase. Altfel telefonul stă bine în mână, este ușurel și comod. Dar alt efect al materialului lucios este că alunecă. Uneori aluneca și pe masă, alteori era să-l scap din mână. Sunt curios cum va fi cu zgârieturile după ce va fi utilizat mai intens. În rest, totul ok, ecranul este bun, butoanele sunt la locul lor, are mufă de USB Type-C și nu are mufă de căști.

Interfață și hardware. Nu vă pot arăta partea software, dar interfața HTC Sense este relativ similară, un Android simplu, icon-uri cunoscute și Blinkfeed. Nu am putut testa astăzi HTC Sense Companion. Acesta are la bază Inteligența Artificială și învață diverse obiceiuri sau face sugestii. De exemplu, chiar dacă nu folosiți Waze, dar o luați pe un bulevard aglomerat, asistentul poate sugera o rută mai liberă și mai rapidă. Puteți accepta sau respinge sugestia. De asemenea învață ce comanzi, în ce zile, pe la ce ore, apoi cu alte ocazii sugerează să iei aceleași lucruri sau altele, alternative.

Procesorul este MediaTek Helio P10, Octa-core, 64-bit, dar un produs mid-range folosit mai des de producătorii chinezi. Se mișcă bine, dar asta și pentru că are noul Android 7.0, plus interfeța HTC. Mă bucur când nu văd terminale cu 100 de aplicații “speciale” preinstalate, iar asistentul smart pare să fie interesant. Abia aștept să îl testez.

Specificații HTC U Play

Dimensiuni: 145,99 x 72,9 x 3,5-7,99 mm
Greutate: 145 g
Ecran: 5,2 inch, Full HD (1080p)
OS: Android 7 cu HTC Sense & HTC Sense Companion.
Procesor: MediaTek Helio P10, Octa-core, 64-bit
Memorie: 3 sau 4 GB RAM
Stocare: 32 GB + MicroSD
Camera foto: 16 MP
Camera foto frontală: 16 MP cu modul UltraPixel
Baterie: 2500 mAh

Galerie foto

Nivelul de preț ar urma să fie pe la 525-550 euro, respectiv mai accesibil decât modelul de top, care este U Ultra.