Am văzut azi și HTC U Ultra, modelul de top, în același timp cu modelul mai accesibil HTC U Play. Telefoanele dezvăluie noua tedință în design a taiwanezilor, iar la început de an U Ultra este practic vârful de gamă.

Mai multe despre politica HTC și decizia de a schimba design-ul și tehnologia găsiți pe link-ul de mai sus, în primul articol despre HTC U Play. Aici vom discuta despre U Ultra și decizia de a lansa un nou tip de flagship. Detaliile tehnice sunt la îndemână aici, dar le aveți și mai jos.

Primele impresii legate de HTC U Ultra

Este modelul de top din seria U, practic flagship-ul momentului pentru cei care nu mai vor să aștepte pînă spre vară. Mai mult ca sigur compania taiwaneză va avea un succesor pentru HTC 10, un telefon care a avut succes și merită să fie continuat. Nu știm însă când va fi lansarea și ce noutăți va aduce modelul respectiv. U Ultra are procesorul Snapdragon 821, iar compania a menționat exact ceea ce se știa în industrie: procesoarele Snapdragon 835 nu sunt încă disponibile, vor mai trece luni pînă vor fi gata de lansare, iar abia atunci marii jucători vor avea telefoane flagship cu noul procesor. Snapdragon 821 era cel mai bun procesor disponbil acum, iar scorurile de performanță sunt foarte bune.

ads

HTC consideră că încă nu există niciun phablet cu design și dotări de top care să aibă procesorul nou. Acest lucru este suficient pentru ca HTC U Ultra să se impună pe piață. Procesorul are toate tehnologiile moderne și suportă camera foto, filmare 4K, orice aplicație doriți și așa mai departe. De asemenea este optimizat pentru a nu consuma energia bateriei. HTC U Ultra este astfel mai puternic decât HTC 10, are un design mai bun, o cameră foto mai bună și stocare internă mai mare. Tehnologia audio și cea de microfon este diferită, iar telefonul are un display secundar deasupra ecranului principal, pe care se pot organiza diverse informații.

Noul design este plăcut, telefonul arată bine, stă confortabil în mână, deși la 5.7 inch plus ecranul de sus este per-total măricel. În buzunarul de la blugi nu va sta confortabil.

Spatele este de asemenea foarte lucios, cu culori sidefate care schimbă nuanța de culoare în funcție de lumina de afară. De asemenea, alunecă din mână și poate să cadă lejer de pe suprafețele care nu sunt complet plane. Ca dotări hardware este foarte bun, un terminal de top cu toate tehnologiile de care aveți nevoie. Sumarizez mai jos detaliile tehnice.

Specificații HTC U Ultra

Dimensiuni: 162,41 x 79,79 x 3,6-7,99 mm GREUTATE: 170 g
Ecran: 5,7 inch, Quad HD (2560×1440)
Ecran alb-negru: 2,05 inch (160×1040)
OS: Android 7.0 cu HTC Sense & HTC Sense Companion
Procesor: Qualcomm Snapdragon 821
Memorie: 4GB RAM
STOCARE: 64 GB + MicroSD
Camera foto principală: 12 MP HTC UltraPixel 2 cu pixeli de 1.55 μm
Camera foto frontală: 16 MP, cu mod UltraPixel
Baterie: 3000 mAh

Galerie foto

HTC U Ultra are specificații similare cu Google Pixel XL, iar prețul său va fi de circa 830-840 de euro, față de 1.110 euro pentru Pixel XL.