Magazinul de aplicații Android HUAWEI AppGallery poate fi accesat pe orice telefon Android, un motiv în plus pentru dezvoltatorii de aplicații să fie prezenți pe platformă.

HUAWEI AppGallery poate fi accesat pe orice telefon Android

Cum instalezi AppGallery pe smartphone

Huawei și-a deschis porțile către toate smartphone-urile cu Android, indiferent de marcă. Utilizatorii Android beneficiază de acces gratuit la zeci de mii de aplicații locale și internaționale, alături de alte beneficii importante disponibile în magazinul virtual.

Magazinul virtual de aplicații poate fi instalat pe toate dispozitivele Android accesând site-ul oficial și folosind butonul de download AppGallery sau printr-un clic pe link-ul acesta.

HUAWEI AppGallery oferă la ora actuală peste 1.000 de aplicații locale și zeci de mii de aplicații globale. Principalele categorii de aplicații prezente în HUAWEI AppGallery sunt: Finanțe, Jocuri, Știri, Shopping, Divertisment și Educație. În plus, magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a experienței de utilizare.

Pe lângă accesul la aplicațiile populare disponibile în magazinul virtual, alte beneficii importante oferite tuturor utilizatorilor Android sunt oportunitatea de a participa la concursurile periodice lansate în magazinul virtual și, implicit, posibilitatea de a intra în posesia premiilor atractive puse în joc. În intervalul septembrie 2019 – septembrie 2020, campaniile derulate în HUAWEI AppGallery au înregistrat un număr de peste 25.000 de câștigători și premii în valoare de aproximativ 1.500.000 euro.

Aplicațiile care au înregistrat cel mai mare număr de descărcări în timpul campaniilor sunt: mobilPay Wallet, Learn33 Languages Free-Mondly, CyberGhost VPN, Jerry’s Pizza, eJobs.ro, Știrile ProTV, Tinder, TIDAL, AntenaPlay, Card Sodexo Romania și George Romania.

Încă din momentul lansării magazinului virtual, unul dintre principalele obiective pe care ni le-am setat a fost acela de a le oferi tuturor utilizatorilor Android beneficiile importante aduse de magazinul propriu HUAWEI AppGallery. Acum, la un an de la lansare, ne bucurăm să anunțăm faptul că ecosistemul se află la un singur clic distanță de utilizatori, indiferent de marca telefonului Android personal”, a declarat Ciprian Mirea, Director of Ecosystem and Head of Trade Marketing, Huawei Consumer Business Group România.

Exemple de aplicații în AppGallery

În total, AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Au deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay.

Magazinul conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Olx, Elefant, Dedeman sau Okazii, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass.

Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Oferte speciale

Recent, compania a anunțat un pachet promoțional în magazinul virtual HUAWEI AppGallery, special gândit pentru a oferi o serie de beneficii companiilor de e-commerce și dezvoltatorilor de aplicații. Campania își propune să stimuleze și să susțină companiile în această perioadă, marcată de condiții de piață dificile, iar înscrierile sunt așteptate până la data de 31 decembrie.

Beneficiile oferite includ vizibilitatea companiilor de e-commerce și a dezvoltatorilor în tab-ul popular „Colecții” disponibil în HUAWEI AppGallery, pe bannerele glisante de pe pagina de pornire și totodată servicii gratuite de publicitate, în valoare de până la 2.500 euro. În acest fel, companiile dezvoltatorii pot beneficia de expunere în fața celor 36 de milioane de utilizatori activi lunar ai HUAWEI AppGallery din Europa.

Prin această campanie, Huawei vizează trei grupuri specifice: brandurile de e-commerce și companiile care nu sunt prezente în AppGallery, companiile cu aplicații deja disponibile în AppGallery și dornice să integreze aplicațiile cu Huawei Mobile Services (HMS) pentru a beneficia de avantajele suplimentare ale platformei și de o audiență extinsă, alături de companiile de e-commerce existente, ale căror aplicații sunt deja integrate cu HMS. Campania se adresează companiilor din regiunea CEE și Țările Nordice și este valabilă până la finalul anului 2020.