Huawei Ascend D quad arată și se mișcă exact cum ar trebui să fie un smartphone de top. Chiar are un ecran foarte bun, iar procesorul este quad-core. Am rămas plăcut impresionat. Tare mi-e că asistăm la o nouă fază de dezvoltare a industriei mobile, în care chinezii se vor lupta din răsputeri să concureze cu taiwanezii pentru statutul de lider al industriei, sau altfel spus, unde sunt coreenii acum. Așa cum în ultimii ani coreenii s-au luptat din răsputeri cu japonezii și cu producătorii occidentali, cred că rivalii din China au toate șansele să cucerească lumea dacă își pun mintea la treabă.

Huawei Ascend D quad
Huawei Ascend D quad

Click pe poză pentru mărirea ei.

Huawei Ascend D quad

Am fost entuziasmat de Huawei Ascend Dquad încă de când a fost anunțat. Acuma, faza interesantă este că terminalul nu m-a dezamăgit, din contră, arată foarte bine, chiar dacă se mențin unele influențe HTC per-total. Sau poate tocmai din cauza aia.

Ecranul este IPS, cu diagonala de 4,5 inchi și rezoluție HD, adică 1280×720 pixeli, densitate similară retina display, 326ppi. Procesorul este Nvidia Tegra 3, cu accelerator grafic, iar procesorul este susținut de 1GB de RAM. Memoria internă e de 8GB, dar are slot pentru carduri de memorie.

Include modem HSPA+ la 21,6 Mbps, dar și WiFi (b/g/n). De asemenea, camera foto are senzor de 8 megapixeli cu filmare Full HD. Evident, vine cu Android 4.0 Ice Crean Sandwich. Este un terminal de vis pentru orice pasionat de tehnologie. Acum totul va depinde de preț, pentru că Huawei nu poate vinde terminale de 600 de euro precum Samsung, Apple sau HTC. Încă nu poate. Nu avem însă detalii despre preț.

Câteva concluzii: următorul meu smartphone va avea ecran IPS. Sunt cele mai bune la ora actuală, părerea mea. Huawei este pe val și are șanse mai mari ca ZTE să intre pe piețele occidentale, doar să aducă terminale premium, precum Ascend D quad.

Galerie foto

[nggallery id=316]