Huawei Mate S este unul dintre cele mai apreciate terminale lansate la IFA Berlin, dar este cel mai scump model de pînă acum al companiei chineze. Da, este un flagship realizat din metal și dotat cu tehnologii de ultimă generație, dar prețul va fi în Europa de 650 de euro. Personal mi-a lăsat o impresie foarte bună și au tot mai multe tehnologii și aplicații utile.

Huawei Mate s (9)
Huawei Mate S

Huawei Mate S

Prezentat ca vârful de gamă al anului 2015, terminalul are un corp metalic cu un design foarte bun, subțire, comod de ținut în mână. În același timp este bine dotat hardware și are câteva atuuri interesante. În primul rând realizarea premium, materialele și design-ul. Dar are și tehnologii interesante.

Huawei este pe val acum și vânzările au crescut cu 50% în trimestrul al doilea, consilidându-și poziția numărul trei pe zona smartphone, după Samsung și Apple. Iar Mate S este un produs care concurează cu liderii pieței. Totuși, există zone în care puteau integra tehnologii mai avansate.

Ecranul de 5.5 inch este Full HD, când rivalii au rezoluții 2K și chiar 4K deja. Senzorul de amprentă este plasat pe spate, ceea ce poate face deblocarea un pic ciudată. Dar probabil te obișnuiești în timp. Tehnologia Fingerprint 2.0 mărește viteza de recunoaștere cu până la 100 %.

De asemenea, interfața are chestii interesante. De exemplu, tehnologia Knuckle 2.0, se pot desena litere pentru a activa aplicații – cu un “C” se activează camera foto, cu litera ”M” se ascultă muzică sau cu litera “E” intri pe Internet.

Huawei Mate S este dotat cu o cameră foto cu senzor de 13 MP, cu stabilizator optic al imaginii, flash LED Dual și procesor dedicat de imagine. Camera frontală are senzor de 8 megapixeli, cu lumină frontală pentru a îmbunătăți fotografiile de tip selfie. Camera are însă și setări manuale pentru utilizatorii avansați, care permit controlul fiecărei funcții.

Huawei Mate S are două versiuni, cea cu stocare de 32GB și cea de 64GB. Procesorul este realizat de ei, este un octa-core cu patru nuclee la 1.5Ghz și alte patru la 2.2 GHz, botezat Hisilicon Kirin 935. Are 3GB de RAM, dar acumulatorul este de doar 2.700 mAh, o să cam umblați cu bateria externă după el.

Versiunea de 64GB costă 699 euro, ceea ce mi se pare mult.