Huawei Watch, prezentat inițial în primăvară la Barcelona, ajunge din septembrie în Europa și a fost lansat oficial la IFA Berlin. Am avut ocazia să văd și versiunea funcțională de data asta, nu doar modelele prezentate pentru marketing.

 

Huawei Watch
Huawei Watch

Este un model interesant, bine făcut, chiar dacă modelul gold pare un pic ostentativ, știm cu toții că există un public care adoră astfel de accesorii. Trebuie văzută autonomia reală înainte să dau un verdict final privind acest model.

 

Huawei Watch

Smartwatch-ul Huawei Watch are un design clasic, ei zic oficial că este inspirat de ceasurile elvețiene. Are variante simple sau premium și va fi disponibil la prețuri între 399 € și 699 €, în funcție de dotări și opțiuni.

Este primul smartwatch din familia dispozitivelor portabile Huawei, rulează pe platforma special creată Android Wear și îți permite să rămâi conectat oriunde ai fi, să ai notificări în timp real pentru apeluri, mesaje, convorbiri și email-uri. Se conectează prin Bluetooth la telefon și oferă posibilitatea de a asculta muzică prin descărcarea melodiilor în memoria internă, fără streaming. De asemenea, poți folosi Google Maps direct pe telefon pentru călătorii.

Ceasul Huawei are și noua funcție “Find my Phone” integrată. Datorită actualizărilor Android Wear, ceasul se poatefolosi și cu terminale Android, dar și cu telefoane iOS.

Ecranul Huawei Watch are un diametru de 42 mm, zic ei că este dimensiunea tradițională a ceasurilor de mână. Am văzut multe variante atât de culori, precum auriu, argintiu sau negru, dar și dintr-o varietate de fețe ale ceasului și brățări dedicate.

Cureaua ceasului măsoară 22 mm, iar utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de variante, precum brățară din oțel inoxidabil, brățară de culoare aurie, rose, sau curea de piele maro și neagră.

Ecranul este AMOLED, complet circular, cu diametrul de de 1,4 inch, acoperit cu cristal de safir rezistent la zgârieturi și are un cadru din oțel inoxidabil. Rezoluția este de 400 x 400 pixeli, cu o densitate de 286 ppi și rata de contrast 10,000:1, ceasul este smartwatch-ul care rulează pe platforma Android Wear cu cele mai vibrante culori..

Huawei Watch include un senzor de înregistrare a ritmului cardiac, care măsoară bătăile inimii. Senzorul de mișcare în 6 axe include și un giroscop și un accelerometru, monitorizează astfel activitățile pe parcursul întregii zile.Poze cu Huawei Watch