Am avut ocazia să testez tableta Samsung Galaxy Tab A7, unul dintre produsele recent lansate pe piața locală. Este gândită și pentru productivitate, perfectă pentru școala online, dar și pentru divertisment și este o idee de cadou smart pentru perioada de Sărbători.

 Galaxy Tab A7
Acest articol este realizat în cadrul unei colaborări cu Samsung.

Anul acesta am avut ocazia să văd și Galaxy Tab S6 Lite, un alt model interesant, care merită luat în calcul și el. Pentru cei care merg pe munte sau au un mediu de lucru mai dur, există de asemenea Samsung Galaxy Tab Active 3. Pentru voi care ar fi modelul de tabletă ideal?

De ce aș alege Galaxy Tab A7

Nevoia unui dispozitiv compact, capabil de muncă, dar și de divertisment, devine tot mai importantă în contextul actual. Știu că mulți așteaptă perioada de Sărbători pentru a cumpăra cele mai reușite cadouri. Așa că vă fac o sugestie: alegeți Galaxy Tab A7. Aceasta oferă cea mai bună soluție pentru muncă, școală online, dar și distracție. Ecranul său cu diagonala de 10,4 inch are margini simetrice, iar cel mai important lucru: are un finisaj metalic premium.

Tableta are în proporție de 80% ecran, iar pe laterale are difuzoare Quad Dolby Atmos. Încorporează o baterie care ține mult și bine. Varianta Wi Fi e mai accesibilă, pornind de pe la 1.000 de lei, iar cea cu LTE cum am testat eu este un pic mai scumpă, de pe la 1.300-1.400 de lei.

Este construită special cu un design subțire, un sistem de divertisment puternic și performanțe avansate, chiar dacă este un produs mid-range. Tableta Galaxy Tab A7 este gândită pentru viața de zi cu zi. Poți lucra liniști, poți învăța, dar de asemenea poți să petreci timp pe rețelele sociale, să desenezi sau să asculți muzică și să vezi filmele preferate.

Procesorul Snapdragon este suficient de puternic și se descurcă la majoritatea jocurilor video. Sunetul Dolby Atmos oferit de patru boxe vă oferă o experiență autentică și este excelent și pentru filme.

Dar este în același timp și o unealtă pentru productivitate. Galaxy Tab A7 se sincronizează cu smartphone-ul tău Galaxy, astfel încât să nu pierzi niciodată un apel sau un mesaj text, atunci când îl primești. Când te afli în afara semnalului Wi-Fi, Auto Hotspot îți stă la dispoziție. Samsung Knox oferă securitate în orice situație. Datele tale sensibile sunt protejate de malware și atacuri rău intenționate, folosind platforma de securitate Knox, pe mai multe niveluri, bazată pe hardware.

Mai mult, pot spune că tableta este perfectă și pentru copii, dispunând de aplicația Samsung Kids. Este o versiune nouă, care conține o varietate de conținut educativ. Oferă copiilor un spațiu sigur și distractiv pentru învățare și joacă. Cu activități familiare, atât pentru a îi întreține, cât și pentru a-i încuraja să învețe, să se dezvolte și să înflorească. Pur și simplu atingi Samsung Kids în Quick Panel intră în modul special. Părinții pot seta restricții privind orele de joacă, aplicațiile accesate și a contactelor. Soluția include rapoarte de utilizare, astfel încât să vezi exact activitatea lor.

 Galaxy Tab S6 Lite

Alternativa Galaxy S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite este o tabletă practică, mai puternică și în același timp accesibilă. A fost concepută atât pentru muncă cât și pentru momentele de relaxare. Echipată cu un ecran mare, un corp subțire, compact și un S Pen reproiectat inclus în cutie, Galaxy Tab S6 Lite vă ajută să vă rezolvați task-urile rapid și să vă bucurați de conținutul preferat.

Este ceva mai scumpă decât modelul Tab A7, pornind de la 1.650 lei și până la 2.000 de lei în magazinele online locale. Indiferent dacă utilizați tableta pentru muncă, studiu sau doar pentru divertisment, S Pen-ul îmbunătățit este asistentul perfect pentru luare de notițe și multitasking. Noul S Pen are un design nou, care îl face la fel de practic și ușor de utilizat ca un stilou tradițional. După ce ați finalizat notarea ideilor, S Pen-ul se fixează magnetic în partea laterală a tabletei sau în husa opțională, ceea ce îl face ușor de utilizat fără să vă mai faceți griji de pierderea acestuia. S Pen-ul lui Galaxy Tab S6 Lite nu are baterie, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcarea acestuia atunci când îl utilizați.

Are un ecran de 10,4 inch și margini înguste, Galaxy Tab S6 Lite beneficiază de un ecran amplu și imersiv. Designul ușor și compact transformă tableta într-una ideală pentru multitasking, luare de notițe și vizionare de videoclipuri sau filme. Echipată cu cea mai recentă versiune a One UI, optimizată pentru un ecran al tabletei mai mare, Galaxy Tab S6 Lite prezintă o interfață vizuală mai intuitivă și instrumente de navigare simplificate, transformând trecerea dintre mai multe aplicații într-una fără efort și fără întreruperi, astfel încât să vă puteți concentra doar asupra sarcinii din acel moment.

Galaxy Tab Active 3

Varianta mai rezistentă

Avem și varianta Samsung Galaxy Tab Active 3 – tableta rezistentă care recent a ajuns în România. Este varianta perfectă pentru cei care merg pe munte, petrec mult timp în natură, dar vor să aibă la îndemână cărțile, filmele și jocurile favorite. Sigur, este perfectă și pentru cei care lucrează pe teren, pe șantier sau în fabrici și uzine.

Samsung Galaxy Tab Active 3 este mai compactă însă, cu ecran de doar 8 inch. Una din funcțiile apreciate este Touch Sensitivity, care vine în ajutorul profesioniștilor care sunt nevoiți să utilizeze mănuși pentru a lucra în siguranță în cele mai dificile medii și condiții.

Galaxy Tab Active3 are certificat MIL-STD-810H pentru rezistența în cele mai dificile locuri de muncă din lume, desfășurate în cele mai extreme medii. Are o absorbție a șocurilor îmbunătățită, este acum capabil să reziste căzăturilor de până la 1,5 metri cu ajutorul unei huse de protecție special concepută, care se regăsește în cutia produsului, fiind rezistent la praf și la apă în baza standardului IP68, oferind astfel o desfășurare de lucru sigură în medii exterioare imprevizibile.

Echipată cu puternicul procesor Exynos 9810, 4GB RAM și până la 128GB stocare internă, tablet ține pasul cu afacerile digitale, integrează Wi-Fi 6 cu MIMO, oferind o conectivitate super-rapidă pentru viteze mult mai mari de transfer de date.

Bateria ține mult, dar noutatea maximă este că se poate înlocui. Are capacitate de 5050mAh, suportă încărcarea rapidă prin USB și are pentru magazine sau restaurante „Modul fără Baterie” pentru alimentarea fără baterie.

Tab Active 3 este o alternativă interesantă și integrează și Samsung Dex. Are însă și un preț mai mare, spre 2.500 de lei.

Concluzii

Tableta este un cadou preferat de majoritatea românilor, iar ofertele Samsung Galaxy sunt cele mai interesante la ora actuală. Fie că mergeți pe modelul Tab A7, Galaxy S6 Lite sau tableta rezistentă Tab Active 3, veți avea numai reacții pozitive. Cel mai bun preț îl are la ora actuală Samsung Galaxy Tab A7, un model care oferă toată funcționalitatea necesară într-un corp metalic cu design excelent.