Un nou concurs pentru cei care sunt interesați de reducerea consumului de curent electric și de becurile ecologice. Eu am să vă povestesc ideile și experiențele mele legate de reducerea consumului, iar apoi aștept de la voi două lucruri pentru a intra în concurs: să dați un click pe widgetul verde de pe laterala blogului, iar apoi să lăsați un comentariu cu propriile sfaturi pentru reducerea consumului. Concursul este organizat de Enel, care vă oferă 10 becuri ecologice. Câștigătorul va fi stabilit prin tragere la sorți.

save energy

Sursa foto.

Cum reduci consumul de curent

Mi se pare foarte interesant faptul că Enel vorbește despre reducerea consumului de curent electric. Mi se pare un gest responsabil și care ar merita să fie adoptat și de alte companii, mai ales în zona de utilități unde facturile sunt mari și cresc de la an la an.

Am devenit interesat de consumul de energie electrică în ultimii ani, după ce am asistat la mai multe discuții legate de tema asta. Uneori e bine să fii atent la detalii, îţi plănuieşti bugetul personal, calculezi atent cheltuieli şi câştiguri, dar treci cu vederea costurile legate de întreținere. Resursele pe care le consumi, gen apă potabilă, gaze, curent electric merită planificate cel puţin la fel de atent. Sunt şi ele limitate, la fel ca bugetul personal şi, în plus, sunt uşor de economisit.

Am învățat în ultimii doi ani că, dacă scoți laptopul sau telefonul de la încărcat și lași încărcătorul în priză, acesta va genera costuri în continuare. Am învățat că, dacă lași lumina în baie aprinsă non-stop, asta costă. Că trebuie să folosești becuri eco pentru a reduce costurile. De asemenea, am ales cu grijă frigiderul și mașina de spălat ca să fie clasa A++. Multe astfel de sfaturi le găsiți pe widget-ul verde de pe laterala blogului.

Recent, am descoperit o chestie nouă – dacă pentru computere, imprimate, router și decodor TV – folosești un UPS, acesta nu doar că protejează echipamentele electronice, ci reduce de asemenea consumul total.

Și acum, concursul… Tu cum reduci factura la curent electric?

Concurs

Reamintesc pe scurt ce trebuie făcut pentru concurs:

– dă click pe bannerul verde din dreapta site-ului și citește sfaturile enumerate acolo;
– lasă un comentariu cu un sfat util privind reducerea consumului de curent electric;

Pe 11 iunie ne revedem la ora 14-00 pentru a trage la sorți câștigătorul 🙂

Succes!
P.S. puteți comenta și aici pentru o altă șansă!