Am avut ocazia să testez IriScan, un mouse realizat de specialștii în soluții de scanare de la I.R.I.S., un gadget care îți ușurează munca la birou. Este un mouse normal, cu fir, destul de ok, dar magia apare atunci când apăsați butonul de scanare. Ei bine, atunci se activează un senzor de scanare plasat pe partea din spate a mouse-ului. Apoi treci cu el peste un document și – gata – ai pe desktop documentul în format electronic. Destul de confortabil și ușor de folosit. Evident, are o aplicație dedicată împreună cu care face toate astea. Mi-a ajuns la teste de la MGT.

Prezentare videoIriscan Mouse
IriScan Mouse

Mouse-ul se conectează la un PC prin USB 2.0. Aplicația este furnizată gratuit și se instalează ușor. Rezoluția de scanare este de 400 dpi. Imaginea scanată este redată pe desktop în aplicația dedicată, cu care vine la pachet mouse-ul. Acolo poți edita imaginea, poți tăia marginile suplimentare, poți alinia perfect imaginea, eventual poți face editări de culoare sau contrast. Poți salva ca PDF, ca JPG, dar și XLS sau DOC. Suprafața maximă de scanare este A3 (de două ori mărimea unei coli A4).

Iriscan editare  document
IriScan editare document

Se întâmplă fie să treci din greșeală peste marginea documentului scanat și senzorul scanează și motivul de pe masă de exemplu. Sau poți mișca imperceptibil mâna oblic și iese scanul înclinat. Dar, repet, se editează foarte ușor în software. La final, doar salvezi documentul editat și este gata de trimis mai departe.

Iriscan - final
Iriscan – final

Poți să trimiți documentul mai departe, poți să-l încarci într-o bibliotecă online sau poți să-l printezi în mai multe exemplare. Totul foarte ușor.

Prețul acestul gadget este 265 de lei.