Jocurile video de pe Nintendo 3DS pot fi jucate de-acum și pe Android, cu ajutorul Citra, un emulator oficial. Cu alte cuvinte, dacă aveți un smartphone cât de cât performant, veți putea juca Legend of Zelda, Super Mario 3D Land, Fire Emblem: Awakening, Metroid, Animal Crossing: New Leaf sau Mario Golf: World Tour și alte jocuri Nintendo direct pe Android.

Jocuri Nintendo pe Android

Citra este deocamdată în faza de tesare (early access), dar este direct în Google Play. Este aplicația de emulare pentru Windows 10, care acum a fost portată pe Android. Ideea este să ofere o experiență cât mai aproape de consola portabilă de jocuri a Nintendo. Se pot controla mișcările din gamepad, se poate utiliza microfonul sau camera video și așa mai departe. Un demo este disponibil și pe video.ads

Dezvoltatorii Citra recomandă utilizarea de terminale Android cu procesoare de top, minimum Snapdragon 835, dar probabil că jocurile rulează și dacă aveți Snapdragon 730 sau 765, versiunile mid-range, dar actualizate ale procesoarelor Qualcomm. Versiunea de Android recomandată este minim 8.0 sau cele mai recente.

Emulatorul Citra pentru PC este extrem de popular, iar el este disponibil într-o variantă foarte stabilă. Din ce am citit, noua versiune de Android merge foarte bine pe OnePlus 8 Plus, Oppo Find X2+ și Huawei P30 Pro.

Realizatorii emulatorului au povestit pe site-ul oficial câte probleme tehnice au avut de depășit pentru a aduce aplicația pe platforma Android. Ei au povestit că portarea pe Android a fost începută de un alt dezvoltator software prin 2018. Versiunea permitea accesarea jocurilor, dar performanța era foarte slabă și nu toate funcțiile putea fi accesate. Echipa Citra nu avea experiență cu Android, așa că au început să lucreze împreună. Aproape un an au lucrat doar la optimizarea pentru a rula jocurile mai fluent.

Testele au mers bine, iar discuțiile despre Citra pe Android au apărut pe forumuri. Chiar dacă nu era publicat în Google Play, au primit foarte multe cereri pentru aplicație. Au continuat să îmbunătățească interfața și la începutul lui 2020 au terminat versiunea care este acum disponibilă în Google Play. Există încă unele probleme la conectarea Gamepad-ului, dar în afară de asta nu au fost raportate alte erori.

Jocurile Nintendo 3DS au fost totdeauna diferite și interesante, iar faptul că le poți acum accesa prin Google Play mi se pare un bonus interesant.

Sursa: XDA-Developers