Huawei va lansa noul procesor HiSilicon Kirin 990 în cadrul unei conferințe speciale la IFA Berlin 2019. Ca de obicei, la început de septembrie sunt la Berlin pentru a urmări acest eveniment de tehnologie. Vor fi multe lansări acolo, dar niciuna la fel de importantă precum prezentarea acestui nou procesor.

Sursa foto.

Procesorul Mate 30 Pro

În mod tradițional, procesorul lansat în septembrie la IFA este cel care va fi lansat odată cu noua serie Mate 30, urmând apoi să fie adus și în primăvară pe P40 Pro, în configurații diferite. Este modelul de top, cel care va motoriza probabil și o serie de terminale flagship de la Honor. Eu am avut anul trecut ocazia să fiu la evenimentul de lansare Kirin 980.

Huawei a confirmat anul acesta oficial faptul că va lansa Kirin 990, postând un teaser pe unul dintre conturile de Youtube. Nu e contul cel mare, dar pare să fie cu informații reale. Deși are tare puține vizualizări.Clipul de teaser nu spune aproape nimic, iar restul de detalii sunt destul de confuze. Majoritatea informațiilor sunt pe surse. Se pare că este tot un procesor construit pe 7 nanometri, acum cu noua tehnologie EUV (extreme ultraviolet) folosită și de Samsung la procesorul Note 10. Este de presupus că vom vedea nuclee mai puternice, frecvențe mai mari, performanțe peste ceea ce oferea Kirin 980. De asemenea, anticipez un accelerator grafic puternic.

Lansarea HiSilicon Kirin 990 are probabil și focus pe tehnologia 5G, care este următorul pas în evoluția tehnologiei celulare, cu viteze mari de download și upload, dar și latențe mult mai mici. Se pare tot pe surse că noul procesor va suporta înregistrarea video 4K la 60 de cadre pe secundă (sursa).

Conform informațiilor neoficiale, Kirin 990 va fi lansat împreună cu Huawei Mate X, modelul pliabil relansat de compania chineză. Eu anticipez că va fi sigur pe Mate 30 Pro, care are probabil lansarea oficială în octombrie 2019. Deocamdată nu avem nicio altă informație oficială, dar revin cu detalii dacă vor apărea.