Am urmărit live lansarea iPhone 12 – s-au cam confirmat toate zvonurile și au lansat de asemenea accesorii noi Apple și Belkin. De asemenea, s-a anunțat League of Legends pentru iOS. Nu există un iPhone 12 Max, ci avem aici două modele 12 mini, cel mai ieftin, precum și 12 simplu. Pe seria Pro avem modelele normale, 12 Pro și Pro Max.

lansarea iphone 12

Am urmărit chiar pe stream-ul oficial Apple.

Lansarea iPhone 12 live text

Tim Cook a urcat pe scenă exat la ora anunțată. A fost un eveniment virtual, invitații au fost filmați cu distanțare socială. „We have huge announcements for today”, a spus Cook. Evenimentul a început cu HomePod Mini, boxa smart mai accesibilă cu asistent digital. Are un design modern, sunet de calitate bună, include și asistentul care te ajută, totul într-un dispozitiv mai compact și mai accesibil ca preț. Doar 99 dolari, precomanda din 6 noiembrie, cu livrare din 16 noiembrie.

Să vorbim despre iPhone…

Următoarea generație de iPhone va avea 5G. Viteze mai mari, download și upload, timp de răspuns mai rapid, rețele mai libere. De asemenea contribuie și la securitate, elimină nevoia de WiFi. Includ mmWave, cea mai rapidă tehnologie 5G care oferă cele mai mari viteze. Au un invitat de la Verizon care spune că atingi 4Gbps download (condiții ideale, 1Gbps normal) și 200Mbps upload pe 5G. Evident, latența este mult mai mică decât la 4G. Verizon tocmai și-a lansat rețeaua 5G cu acoperire națională.

iphone 12

Primul lansat oficial este iPhone 12. Spun că are o sticlă nouă mult mai rezistentă la zgârieturi sau șocuri. Ceramic shield este „mai rezistentă decât orice altă sticlă”. Evident, are tehnologie 5G compatibilă peste tot în lume, iar în US au tehnologia Ultra Wideband care permite viteze mult mai mari.

Procesorul Apple A14 Bionic. Este un procesor six-core (două nuclee de performanță și patru economice), are 11,8 miliarde de tranzistori (o creștere de 40% față de Apple A13 Bionic) și face 11 miliarde de operațiuni pe secundă. Include un accelerator grafic cu patru nuclee, un procesor AI cu 16 nuclee, procesor avansat de imagine, optimizări pentru machine learning.
apple a14 bionic processor

League of Legends: Wild Rift vine pe iPhone pentru a beneficia de viteza 5G. Trec la prezentarea camerei foto.

iPhone 12 are cameră normală și ultra-wide. Senzor de 12 megapixeli, cu lentile având 7 elemente din sticlă. Folosește AI și machine learning pentru a completa fotografiile și ajusta culorile. Night Mode continuă să fie „cel mai bun din industrie”, conform prezentării oficiale. Toate camerele, inclusiv selfie, au mod de noapte acum.

Tehnologia MagSafe vine pe iPhone 12. Se conectează cu magnet pe spatele telefonului pentru a încărca mai rapid wireless.

Încărcare rapidă este cu 15W. Orice partener poate face încărcător MagSafe pentru iPhone 12. Au prezetat accesorii Belkin, nu doar Apple.

Se confirmă oficial și faptul că iPhone 12 nu va avea încărcător în cutie. „Avem vești din domeniul ecologic”, spun oficialii Apple. Există deja 700 de milioane de căști pe conector Apple și 2 miliarde de încărcătoare deja vândute. De aceea nu vor mai avea în cutie astfel de accesorii. Se reduce atât poluarea cu electronice, cât și substanțele necesare producerii unor noi dispozitive. Deja există destule companii care vând aceste produse.

A fost lansat oficial și iPhone 12 Mini.

Apple lansează iPhone 12 Pro și Pro Max

Apple a confirmat lansarea iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. iphone 12 Pro are ecranul de 6.1 inch precum iPhone 12, iar Pro Max are ecranul de 6.7 inch, cel mai mare de până acum. Doar că păstrează notch-ul pe partea frontală. Tehnologia foto DeepFusion a fost acum inclusă în toate camerele, inclusiv cea frontală.

Camerele foto au tot senzori de 12 megapixeli, dar sunt trei pe spate. Telefoto cu lentilă de 65mm, ultra-wide 13 mm și normală de 26 mm. Senzorul foto este cu 47% mai mare decât la versiunea anterioară și are pixelii de 1.7 nanometri. Includ de asemnenea noi tehnologii de stabilizare (OIS). Vorbesc despre senzorul LiDar, similar cu cel de la iPad.