iPhone 12 a fost lansat oficial în seara asta, este primul telefon Apple prezentat de Tim Cook. Toate detaliile de la eveniment sunt aici. În articol am scris doar despre telefonul nou al Apple.

iphone 12
Am scris separat despre iPhone 12 mini .

Detalii tehnice iPhone 12

Ecran: 6.1 inch OLED Retina (60Hz)
Procesor: Apple A14 Bionic
GPU: Apple
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128GB
Camera: 12+12+12 mpx
Selfie: 12 mpx
Dimensiuni: N/A
Greutate: N/A
Baterie: 3000 Ah
OS: iOS 14
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 799 euro

Lansarea iPhone 12

Spun că are o sticlă nouă mult mai rezistentă la zgârieturi sau șocuri. Ceramic shield este „mai rezistentă decât orice altă sticlă”.

Procesorul iPhone 12 este realizat pe un format mai mic decât generația anterioară, pe 5 nanometri. Astfel, procesorul ocupă o suprafață mai mică, are un consum mai redus de energie și nu se încinge ușor. Este un procesor six-core (două nuclee de performanță și patru economice), are 11,8 miliarde de tranzistori (o creștere de 40% față de Apple A13 Bionic) și face 11 miliarde de operațiuni pe secundă. Include un accelerator grafic cu patru nuclee, un procesor AI cu 16 nuclee, procesor avansat de imagine, optimizări pentru machine learning (de 10 ori mai performant, zic ei) și multe altele.

ads

Conform prezentării Apple, procesorul aduce o creștere a performanței de 40% comparat cu Apple A12 și o creștere pe grafică de 30%, dar nu au prezentat comparație cu generația actuală, Apple A13. Probabil rezultatele sunt apropiate, dar au preferat să treacă la noua arhitectură, mai modernă. Apple A13 a adus o creștere de 20% comparat cu A12, deci putem spune că noul procesor este mai puternic oricum. Nu au detaliat nici reducerea consumului energetic, deși ar trebui să existe o diferență clară.

Noul iPad Air de generația a patra va avea tot autonomie de 10 ore, la fel ca generațiile anterioare. Însă din prezentare pare că bateria este mai mică, doar 28.6Wh față de 30.8Wh la generația anterioară. Deci o mică diferență de aproximativ 5%.

Camerele foto sunt de 12 megapixeli, cu lentilă normală și ultra-wide. Plus camera selfie. Toate au mod de noapte.