Suntem deja live, pe site-ul de știri al Pro TV, pentru lansarea oficială iPhone 6, de la 20-00 pînă se termină evenimentul Apple. Împreună cu George Buhniciam comentat despre funcțiile și specificațiile noului terminal, despre Apple Watch, care s-a lansat oficial și el, dar și despre e
lele surprize pregătite de Apple. Pentru compania lui Tim Cook este o lansare importantă pentru că Apple deși stă bine cu vânzările a pierdut cotă de piață față de anii anteriori și are nevoie de o minune pentru a redeveni lider pe zona de smartphone. 

Dimensiuni comparate - 5S / 6 și 6  Plus
Dimensiuni comparate – 5S / 6 și 6 Plus via The Verge

 

Lansarea iPhone 6

Evenimentul oficial de lansare a început deja. Tim Cook pe este pe scenă, dar transmisia este picată, așa că mai așteptăm detalii.

Sunt confirmate ambele versiuni, cea de 4,7 inch care este iPhone 6, iar cel de 5,5 inch este confirmat oficial ca fiind iPhone 6 Plus.

Rezoluția iPhone 6 este 1334 by 750 cu 326 ppi densitate. iPhone 6 Plus are ecran Full HD și 401 ppi.

Nimic despre safir, va avea doar sticlă oarecum protejată.

Procesorul este A8 pe 64 de biți, deocamdată nu există detalii, doar că este făcut pe 20 de nanometri, o dimensiune mai mică și eficiență energetică crescută. Procesorul de mișcare M8 a fost îmbunătățit.

Autonomia ar fi de 14 ore pentru convorbirea 3G, față de 10 ore la iPhone 5S.

Autonomie comparata - via The Verge
Autonomie comparată – via The Verge

Modelul este adaptat la 4G / LTE și suportă cam 20 de versiuni diferite ale tehnologiei. De asemenea suportă tehnologie VoLTE, tehnologia de voce pe 4G, ca să nu mai schimbi pe 3G pentru apeluri.

Camera foto este tot de 8 megapixeli, dar spun că senzorul este mai mare decât la iPhone 5S.

Prețul de 16GB la abonament este 199 dolari, deci vor face multe prelungiri de abonament pentru operatorii telecom. iPhone 6 Plus începe de la 299 dolari la abonament. iPhone 6Plus are versiuni de 64GB (399 dolari) și 128Gb cu preț de 499 dolari).

Partea de plăți mobile cu telefonul este realizată prin NFC și cu o singură atingere, iar confirmarea se face cu degetul pe TouchID. Datele se stochează probabil pe cipul securizat unde este stocată și amprenta utilizatorului. Apple vrea să renunțați la cardul bancar și să luați doar telefon în buzunar. Se poate bloca de la distanță dacă a fost furat, cu un telefon.

Au vorbit pînă acum despre căștile Beats, dar acum, One more thing….
Apple Watch este confirmat oficial.