Familia de laptopuri Dell Precision Mobile include modele dotate cu procesoare Intel de ultimă generație și a fost creată special pentru creatorii de conținut. Sunt trei serii diferite despre care vorbim mai jos, respectiv 3000, 5000 și 7000, unele sunt laptopuri normale, iar altele sunt dispozitive 2-în-1 precum acest Precision 5530 din imagine.

Seria 3000

Laptopurile din seria 3000 sunt modele compacte și puternice, dar în același timp sunt și accesibile. Stația de lucru Dell Precision 3520 are un display de 15 inch, vine dotată cu procesoare Intel de ultimă generație, placă grafică Nvidia Quadro, totul într-un dispozitiv de 2.17 kilograme. Dell oferă gratuit împreună cu staţia de lucru Precision și o aplicație extrem de utilă, Dell Precision Optimizer, care elimină neprevăzutul din particularizarea setărilor şi reglează automat staţia de lucru să ruleze cele mai populare aplicaţii de la producătorii independenţi de software (ISV), la cele mai mari viteze posibile.

Modelul următor aduce ca beneficii posibilitatea de a opta pentru procesoare Intel Xeon, mai puternice pentru cei care fac grafică 3D și altele asemenea. Dell Precision 3530 are tot ecran de 15 inch, dar greutatea sa este de 2.01 kilograme. Procesoarele Intel® Core™ i7 şi Xeon din a opta generaţie oferă performanţă în cele mai solicitante aplicaţii profesionale, astfel încât să realizaţi mai multe în mai puţin timp.

Seria 5000

Modelele din seria 5000 sunt mai puternice și mai ușoare decât cele din prima gamă. Stația de lucru Dell Precision 5520 are ecran de 15 inch, tot procesoare Intel® Core™ sau Xeon și grafica Nvidia Quadro, are display 4K, totul într-un corp care cântărește 1.78 kilograme, perfect pentru cei care călătoresc des. Oferă spațiu de stocare de pînă la 2TB, plus memorii rapide și o placă video Nvidia Quadro M1200 de 4 GB.

Mie mi-a sărit în ochi modelul 2-în-1 pentru că am devenit fan al ecranului tactil pe laptop după ce am folosit un Dell XPS mai mult timp. Iar modul de construire al dispozitivului Dell Precision 5530 2-in-1 permite lucrul la design cu un creion digital și laptopul pliat la fel ca o tabletă. De asemenea permite redarea de conținut în modul „cort”.

Dell Premium Active Pen oferă 4.096 de niveluri de sensibilitate, înclinare pentru detaliile de umbrire în timpul desenării şi latenţă redusă pentru o experienţă mai naturală şi asemănătoare cu cea a unui creion. Se poate ataşa creionul cu ajutorul magnetului la sistemul 2 în 1.

Noul design MagLev reduce grosimea tastaturii cu 24 % fără a compromite experienţa de tastare. Este prima staţie de lucru care a adoptat acest design revoluționar, iar tastatura utilizează magneţi, pentru o formă mai subţire. Sistemul are șasiul fabricat din aluminiu prelucrat, având suport pentru mâini (palmrest) creat din fibră de carbon, pentru rezistenţă maximă şi greutate cât mai mică. Ecranul este protejat cu Corning Gorilla 4, două ori mai rezistent la deteriorări decât produsele concurente.

Sistemul 2 în 1 Precision 5530 poate fi utilizat cu staţiile de andocare Dell, care permit conectarea printr-un singur cablu la alimentare, Ethernet, audio şi video. Staţia de andocare Thunderbolt Dell (opţională) permite atingerea de viteze mai mari la transferul datelor şi acceptarea a până la trei afişaje Full HD sau două afişaje 4K. Există și varianta 5530 ca laptop clasic, fără formatul 2-în-1.

Seria 7000

Modelele de top de la Dell Precision au variante de 15 și 17 inch, iar modelul cel mai performant este Dell Precision 7730. O adevărată stație de lucru mobilă pentru cei care au nevoie de putere. Poate avea procesoare Intel Xeon E-2186M, cu 12MB cache, rulează la 2.9GHz și poate urca la 4.6 GHz, sau puteți utiliza un procesor Intel® Core™ i7 i9-8950HK, tot cu șase nuclee, 2.9 Ghz și urcă cu Turbo la 4.6GHz. Are patru sloturi de memorie și suportă pînă la 128GB de RAM la 2.6 GHz sau 32GB de memorie RAM la 3.2 GHz. De asemenea se pot pune patru unități de stocare pentru fișierele de mari dimensiuni, fie 4 SSD-uri, fie trei SSD-uri și un HDD de mare capacite.

Ca opțiuni de grafică vine cu Radeon Pro WX 4150 de 4 GB, Nvidia Quadro P3200 de 6GB, Radeon Pro WX 7100 de 8GB, Nvidia Quadro P4200 de 8GB sau chiar Nvidia Quadro P5200 cu 16 GB.

Mai multe detalii despre laptopuri și partenerii Dell din România găsiți aici.