Mi-au scris ucrainienii de la Lemon.io, una dintre companiile IT care continuă să opereze din buncăre și are angajați și pe front. Site-ul lor este demențial, nu trebuie ratat. Compania se extinde acum în România, unde era deja prezentă. Este una dintre companiile IT din Ucraina care au înțeles că cea mai bună formă de apărare este să continue activitatea și să susțină armata. CEO-ul lor a anunțat că toate profiturile actuale merg către armată și voluntarii care ajută.

ukraine
Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Despre Lemon.io

Pe scurt, compania conectează startup-urile aflate în stadiu incipient cu ingineri offshore verificați. Este un marketplace special construit pentru freelanceri și start-ups. Ideea platformei i-a venit lui Aleksandr Volodarsky în 2015, când s-a gândit sa creeze “Uber pentru proiecte IT”. În România caută dezvoltatori cu experiență, care au nevoie de colaborări suplimentare. Când un start-up are nevoie de un colaborator pe o poziție deschisă, Lemon.io prezintă candidatul care se potrivește cel mai bine.

Dezvoltatorii și personalul companiei continuă să lucreze între sirene și deplasările la adăposturile de bombe. În trenuri și autobuze, cu internetul mobil instabil, în încăperi minuscule ale adăposturilor temporare. Clienții din Ucraina și din întreaga lume au înțeles situația și le oferă sprijin. Eugene Lata este directorul de marketing la Lemon.io. El a luat deja parte la războiul din estul Ucrainei în 2014, a fost rănit și a revenit la viața civilă normală. De data aceasta, simțind o amenințare pentru orașul său natal, Odesa, a decis să se alăture Forțelor de Apărare Teritorială pentru a-și proteja casa. Sunt mai multe exemple în articolul menționat.

ads

Lemon.io lucrează cu clienți din Statele Unite în principal, dar și unele din Europa. Acești clienți au nevoie de dezvoltatori cu experiență, nivel mediu sau senior (minim 4 ani de experiență).

Platforma are niște avantaje față alte site-uri tradiționale. Într-un interviu recent, CEO-ul companiei anunța că duce lipsa de IT-iști și că ar putea aduce cu 25% mai multe proiecte decât au momentan. Practic, dacă treci de procesul de filtrare inițial ai șanse extrem de mari să primești un proiect. Aceste proiecte nu vin random ci se caută o potrivire cât mai bună a persoanei cu tehnologiile, echipa inițială, nișa aplicației si așa mai departe. Procesul de matching este foarte bine pus la punct. Practic în 80% din cazuri, primul freelancer propus pentru un proiect este acceptat si începe munca in câteva zile.

Au un avantaj major si fata de platformele precum Fiverr unde proiectele sunt plătite cu sume extrem de mici. Lemon.io oferă un preț în medie este de 25$-50$ pe oră și încearcă să ofere o alocare full-time pe o perioadă medie de 4-6 luni.

Pentru mai multe detalii vedeți și această prezentare oficială.