Lenovo a anunțat la IFA Berlin mai multe dispozitive pentru gaming, printre care și laptopul Ideapad Y700, pe care l-am surprins eu la stand. Se pare că zona de jocuri video și accesorii pentru gaming este tot mai importantă, dacă toți marii jucători se orientează spre asta.

Lenovo Ideapad Y700
Lenovo Ideapad Y700

Lenovo a anunțat și două desktop-uri, care sunt în seria IdeaCentre. Design-ul este similar, combinație de negru și roșu, dar îmi place soluția pe care au găsit-o pentru clapa ecranului, arată chiar bine comparat cu competiția.

Evident, Lenovo a utilizat pentru aceste sisteme noile procesoare Intel Core din generația a șasea, dar modelul acesta nu era printre cele mai bine dotate. De exemplu, avea doar 4GB de RAM. Procesorul este însă Intel Core i7-6700HQ, un quad-core (8-thread) pe 14 nanometri și 64 de biți, cu 6MB Smart Cache și viteze de pînă la 3.5GHz.

Cei de la Lenovo nu se sfiesc să spună că laptopul poate fi utilizat și de profesioniștii care își doresc performanțe mari în deplasările lor, nu doar de către pasionații de jocuri.

De notat de asemenea că laptopul este construit pentru a permite upgrade-uri viitoare, pe măsură ce tehnologia avansează, exact cum se întâmplă la desktop-urile de gaming.

Oficialii au spus că acest sistem va avea un preț accesibil, dar deocamdată nu știu exact despre ce sumă vorbim.

La seria de gaming se alătură de asemenea accesorii diverse, de la căștile Y Gaming Surround Sound pe care le vedeți în imagini mai jos, pînă mouși, tastaturi, rucsaci și altele.