Lenovo a lansat azi oficial în România noul Yoga Book pe care eu l-am văzut la IFA Berlin. Modelul cu Windows 10 este în magazine la un preț de la 3.200 de lei. Există însă și o variantă cu Android, iar oficialii Lenovo au confirmat un zvon interensant: se lansează Lenovo Yoga Book cu Chrome OS.

lenovo-yoga-book-romania-pret

Lenovo Yoga Book este un dispozitiv de tipul 2-în-1, nu este tocmai tabletă, nu este nici laptop, nici tocmai 2-în-1 pentru că este un hibrid. Are un ecran normal, dar și o zonă tactilă pe care poți scrie, dar poți să ai și o tastatură desenată, poți scrie și pe o foaie de hârtie. Dispozitivul are și un creion digital, care se poate folosi pe zona tactilă a laptopului, pe ecran touch normale, dar de asemenea poate avea mină cu cerneală și poți scrie pe hârtie, în timp ce imaginile apar imediat pe tabletă.

Este foare tare ideea Lenovo de a avea dispozitivul și cu Windows 10 și cu Android, iar varianta cu Chrome OS va prinde pentru pasionații de Internet. Ecranul este de 10.1 inch (1920×1200 pixeli, IPS), are procesorul nou Cherry Trail Intel Atom x5-Z8550, cu 4 GB de RAM, dar și stocare de 64GB. Include un modem 4G/LTE și are dimensiunea unei coli A4.

lenovo-yoga-book-pen