La evenimentul Lenovo de aseară am văzut și alte două dispozitive care merită menționate: Yoga Book în primul rând și Yoga 910 pentru cei care au de lucru serios. Yoga Book este un fel de Note 7 al laptopurilor, de fapt un hibrid între tabletă și laptop, cu stylus și funcții de scris/desenat, cu o tastatură de tip nou.

0017

Yoga Book

Chiar dacă tastele sunt luminate și par normale, nu vă lăsați păcăliți. Ele sunt desenate, pe o suprafață plană. Pe aceeași suprafață puteți lua notițe direct cu stylus-ul sau chiar puteți pune un caiet cu hârtie, iar senzorii recunosc direct scrisul sau desenele realizate transpunându-le și pe ecran.

0022

Cu alte cuvinte este un și un netbook-replacement, poți lucra pe email, pe browser și Facebook fără probleme, dar în același timp poți scrie de mână și poți desena ce vrei. Odată închis, arată ca un laptop, iar dimensiunile sunt aproximativ cât o tabletă cu tastatură. Cât o carte cum au spus oficialii Lenovo, de unde și numele de Yoga Book. Ecranul este de 10.1 inch (1920×1200 pixeli, IPS), are procesorul nou Cherry Trail Intel Atom x5-Z8550, cu 4 GB de RAM, dar și stocare de 64GB. Include un modem 4G/LTE și are dimensiunea unei coli A4.

0042

Yoga 910 ultrabook

Tot aseară au lansat Yoga 910, un ultrabook performant, dar destul de scump. Este genul de laptop la care ecranul tactil se rotește complet, putând fi și un soi de tabletă, dar și modul „cort” pentru filme și prezentări. A preluat de la XPS13 ideea de ecran fără margini, așa că are un design mai modern. Mecanismul de rotire este tot cel inventat de Lenovo, care arată un pic ciudat, dar ei spun că rezistă mai bine decât alte tipuri de balamale.

Ecranul este de 13.9 inch, un pic mai mare decât la modelele de 13 inch, dar nu tocmai 14. Evident, vine cu procesoarele Intel Core generația 7. Autonomia crește astfel pînă la 15.5 ore de utilizare, conform Lenovo.

Evident, prețul diferă în funcție de dotări, dar prețul de bază va fi 1.299 euro.