Ieri la evenimentul de lansare LG G5 nu am avut timp să testez în detaliu noul smartphone, așa că m-am dus azi special să îl văd. Nu este un model rău deloc, după cum vedeți și review-urile internaționale sunt pozitive, LG începe să devină un competitor tot mai serios, iar modelul nou nu face excepție.

LG G5 impresii (22)

Telefonul este echilibrat, stă bine în mână și pare foarte ușor, datorită aspectului metalic te aștepți la ceva greu, dar nu este. Dacă specificațiile hardware sunt impresionante și ideea cu scoaterea bateriei și formatul oarecum modular sunt o idee bună, noua filosofie de design este punctul mai slab al noii generații. Sau așa mi se pare mie, sunt convins că sunt utilizatori care apreciază noul design. Mie îmi seamnănă foarte mult cu HTC sau Huawei, iar LG era mereu deasupra și la distanță în privința design-ului. Dar nu acum. Telefonul are ceva din Nexus 6P și din A9, cu carcasa metalică, fără o diferențiere clară ca în anii anteriori. Probabil nu au reușit să vândă pe baza design-ului, de aceea au trecut la ceea ce oferă și competiția, altă explicație nu am acum.

Modelul de la stand nu era versiune finală, iar testele benchmark nu au mers pe el. O să încerc să găsesc alt model la un alt stand, poate reușim să vedem dacă scorul din Antutu va fi atât de bun pe cât zic unii comentatori.

Prețul oficial anunțat pentru Europa este de 650 de euro, deci este posibil să ajungă și la noi la un preț mai accesibil. Deși cu taxe și alte comisioane s-ar putea să nu.

Așa cum spuneam și ieri, ar mai fi de semnalat faptul că nu poți scoate cardul microSD fără restart, pentru că este pe o tăviță cu SIM-ul. Iar la Android ai nevoie de restart dacă scoți SIM-ul. De fapt, încă nu știu la Android 6.0 dacă este așa, dar cred că da.

Abia aștept să ajungă la test noul model și să revin cu review detaliat de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Scurtă prezentare videoGalerie foto