Astăzi am fost la standul LG de la IFA Berlin și am descoperit noua gamă de televizoare, am văzut și electrocasnice și roboții inteligenți și gama de monitoare pentru gaming sau birou, dar vă povestesc separat despre ele, acest articol fiind dedicat televizoarelor. Pentru că sunt foarte multe noutăți.


Dați un play la video și aștept părerile voastre.

Televizoare OLED 8K

Anul acesta, vedeta lansărilor la IFA Berlin au reprezentat-o televizoarele cu rezoluție 8K. După cum știm, LG a fost unul dintre pionierii tehnologiei OLED și televizoarele sale sunt la cel mai înalt nivel din punct de vedere al calității imaginii, au cel mai rapid OS și în plus telecomanda LG Magic face totul mult mai ușor. Anul acesta, televizoarele 4K vor crește foarte tare în vânzări și vor ajunge la circa 9 milioane de unități în următorii 3-4 ani, deși tehnologia s-a lansat abia acum câțiva ani. Și aici a fost discuția că nu există conținut, dar procesoarele de imagine, despre care discutăm mai jos, permit vizionarea oricărui conținut pe ecranele de rezoluție mare. Televizoarele 4K au deja un mare succes comercial, iar specialiștii LG spun că televizoarele 8K vor face vânzări de circa 5 milioane de unități pe an în 2022.

Televizorul LG OLED 8K are diagonala de 88 de inch – la diagonale mari se vede cel mai bine imaginea la noua rezoluție 7680×4320 pixeli și ecranul are 33 de milioane de pixeli. Tehnologia OLED este considerată peste LCD în privința performanțelor, pixelii au propria sursă de lumină, nu mai trebuie luminați din spate. Acest lucru permite obținerea unor imagini mai luminoase, cu negrul mai întunecat, cu contrast mai bun și claritate maximă.

Procesorul de imagine Alpha 9

Garanția unor imagini de calitate pe noile ecrane de mare rezoluție o oferă procesorul de imagine Alpha 9. Prezentat la începutul anului la CES Las Vegas, procesorul oferă o calitate fără precedent a imaginilor, detalii concrete și elimină zgomotul de imagine, umbrele și alte artefacte care ar putea dăuna vizionării. Face asta printr-un proces în patru pași realizat de inginerii de la LG – puteți vedea detaliile în video de mai sus. Practic lucrează de două ori mai mult decât competiția pentru a asigura imagini de o calitate mai bună. Algoritmul permite redearea unor imagini cu detalii extrem de clare.

Procesorul îmbunătățește calitatea culorilor, oferind culori mai aproape de cele naturale, cu o coordonare de șapte ori mai precisă decât la modelele anterioare. Suportă de asemenea tehnologia High Frame Rate (HFR) pentru a oferi imagini la 120 de cadre pe secundă, pentru a reda mai bine sportul sau filmele de acțiune. Orice conținut veți introduce se va vedea excelent pe televizoarele LG OLED 8K.

Televizoare LG Super UHD

LG mizează puternic pe televizoarele Nano Cell Super UHD TV, care combină tehnologii noi de imagine și au un procesor digital Alpha 7. Sunt îmbunătățite atât calitatea imaginilor, contrastul, luminozittea, intensitatea negrului, dar și redarea detaliilor, iar modelele Super UHD oferă unghiuri de vizualizare foarte bune fără a pierde din calitatea filmării. Oferă un contrast mai bun decât orice alt display LED folosing o tehnologie proprie LG, FALD, care permite închiderea unor zone LED pentru a crește contrastul și a scoate în evidență detaliile.

Televizoarele LG Super UHD oferă o experiență cinematografică la rezoluție 4K, cu HDR și tehnologia Enganced Dynamic Tone Mapping. Sunetul este asigurat de Dolby Atmos și evident este inclus assitentul digital ThinQ prezent pe majoritatea dispozitivelor LG.

Viitorul aparține MicroLED

Dacă OLED este următorul pas în dezvoltare telvizoarelor după LCD, oferind imagini de o calitate mai bună, LG se pregătește pentru următorul pas în tehnologie și lansează televizoarele Micro LED. Spre deosebire de OLED, care necesită materie organică, deosebit de scumpă, tehnologia Micro LED oferă calitea imaginii OLED folosind altă tehnologie, cu promisiunea unui preț mai accesibil. Este practic o rețea de LED-uri microscopice care formează pixelii individuali. Ecranul Micro LED nu se putea fotografia / filma, dar puteți vedea o parte din detalii în clipul video, dar nu întregul display. Oricum, era uriaș, de nivelul unui perete întreg din cameră, diagonala fiind de 173 de inch (4,4 metri).

Alte noutăți de la IFA  • Am realizat un clip separat cu roboții LG, pentru că merită, o să-l pun mai târziu pe pagina de Facebook e gata, mai sus. Compania sud-coreeană a lansat la IFA Berlin 2018 roboții LG CLOi, variind de la roboți-ospătar la un robot care poate fi purtat. Această colecție de roboți avansați va fi esențială pentru îndeplinirea viziunii LG în privința AI, atât în interiorul cât și la exteriorul casei. Robotul purtabil LG CLOi SuitBot este ideal pentru lucrătorii din industrii precum producție și construcții, va îmbunătăți calitatea vieții prin creșterea mobilității pentru purtătorul său. Cei mai simpli roboți sunt cei pentru Mall-uri, centre comerciale și magazine mari, care pot afișa și reclame. Există roboți care fac curat, revin cu clipul, roboți care duc bagajele clienților, roboți care aduc cumpărăturile de la magazin, am văzut acolo chiar și o mașină de tuns iarba complet automatizată.
  • Tot în clipul de mai sus puteți vedea uluitorul afișaj LG OLED Canyon, care oferă imagini din întreaga lume. Cinci peisaje – Columbia Icefield, cascada Iguazu, canionul Antelope, Parcul Național Redwood și Haleakalā – sunt afișate în detaliu incredibil pe cele 258 de panouri comerciale convexe și concave LG OLED de tip open-frame.
  • Noile produse LG Signature expuse în cadrul IFA includ vitrinele frigorifice pentru vinuri, frigiderul cu congelator montat inferior și uscătorul LG Signature. Pentru piața europeană de electrocasnice încorporate, LG va prezenta în premieră la IFA și noua sa marcă de lux de aparate de bucătărie încorporate, Signature Kitchen Suite.
  • Mai mult de o treime din spațiul masiv de expoziție de la IFA al companiei prezintă soluțiile AI, întreaga gamă de produse LG ThinQ fiind afișată în zone reprezentând trei aspecte diferite ale vieții: ThinQ Travel, ThinQ Gourmet și ThinQ Style. Fiecare zonă este construită pentru a reflecta diversitatea stilurilor de viață ale consumatorilor moderni, și va încorpora produse AI în medii casnice naturale, dar axate pe viitor. Zonele distincte vor ilustra beneficiile aduse de LG ThinQ în fiecare aspect important al vieții, precum stil, bucătărie, confortul de acasă, mobilitate și distracție.