De ce nu o să dispară niciodată marile lanțuri de electrocasnice? Ei bine mi s-a ars a treia oară mașină de spălat și chiar ar fi ridicol să plătesc iar pentru reparația ei. Deci e obligatoriu să iau una nouă.Problemă 1: au dispărut campaniile de promovare și nu mai găsesc modele accesibile, la ofertă, la buy-back sau alte chestii de gen. A naibii criză când mașinile de spălat sunt cu 30-50% mai scumpe că în martie!

Problemă 2: in cine să am încredere? Noile modele LG și Samsung arată foarte bine și au proprietăți bune-pe hârtie. Toată lumea știe că Whirlpool este cel mai tare brand în domeniu. Aici apare problemă 3. Prima mea mașină de spălat a fost un Whirlpool luat second hand, aduse din Germania. A mers perfect și încă funcționează acolo unde e. A două mașină de spălat a fost logic, tot Whirlpool, dar a fost o mega-dezamăgire. E drept că are încărcare verticală și poate de-aia e mai proastă. Dar a fost varză. Întâi că făcea un zgomot imens, apoi hainele erau foarte mototolite, nu uscă bine, scor minus unu pentru o mașină de spălat nouă.

S-a defectat prima oară chiar în timpul primului an, în garanție. Apoi s-a ars chiar panoul de control, cică ar fi căzut apa pe el. A treia oară a trebuit să plătesc 350 de ron reparația. Acum s-a ars în timp ce spăla, a scos și un  nor de fum puturos. Și atunci, ce model să iau?

ads

Pînă acum singurele opinii „entuziaste” sunt de la utilizatori de mașini Îndesit. Am frigider Îndesit, aragaz Îndesit, n-ar fi nicio chestie să iau și mașină de spălat Îndesit. Dar apăr alte probleme: evident că sunt mai scumpe. Se zice că astea cu panou digital sunt mai sensibile. Ce model să aleg?

În magazin mi-au sărit în ochi mașină de spălat LG, care are preț ok, caracteristici bune, garanție 5 ani. Samsung e un pic mai scumpă, dar oare funcțiile sale merită banii?Mașină de spălat LG are consum clasă A, eficientă stoarcerii B (1000 rot), cosum energetic 0,95KWh/ciclu, capacitate 5 litri, consum de apa 55 de litri, zgomot 59-70dB. Preț 899 lei.

Mașină de spălat Samsung are consum clasă A, eficientă de stoarcere B (1200 rot), consum 1,178 Kwh pe ciclu, capacitate 6,2 litri, consum 54 de litri de apa, zgomot 56-70 db. Preț: 1.190 lei.

Nu mă pot hotărî.