De ce nu o să dispară niciodată marile lanțuri de electrocasnice? Ei bine mi s-a ars a treia oară mașină de spălat și chiar ar fi ridicol să plătesc iar pentru reparația ei. Deci e obligatoriu să iau o mașină de spălat nouă.Problemă 1: au dispărut campaniile de promovare și nu mai găsesc modele accesibile, la ofertă, la buy-back sau alte chestii de gen. A naibii criză când mașinile de spălat sunt cu 30-50% mai scumpe că în martie!

Problemă 2: in cine să am încredere? Noile modele LG și Samsung arată foarte bine și au proprietăți bune-pe hârtie. Toată lumea știe că Whirlpool este cel mai tare brand în domeniu. Aici apare problemă 3. Prima mea mașină de spălat a fost un Whirlpool luat second hand, aduse din Germania. A mers perfect și încă funcționează acolo unde e. A două mașină de spălat a fost logic, tot Whirlpool, dar a fost o mega-dezamăgire. E drept că are încărcare verticală și poate de-aia e mai proastă. Dar a fost varză. Întâi că făcea un zgomot imens, apoi hainele erau foarte mototolite, nu uscă bine, scor minus unu pentru o mașină de spălat nouă.

S-a defectat prima oară chiar în timpul primului an, în garanție. Apoi s-a ars chiar panoul de control, cică ar fi căzut apa pe el. A treia oară a trebuit să plătesc 350 de RON reparația. Acum s-a ars în timp ce spăla, a scos și un  nor de fum puturos. Și atunci, ce model să iau?

Până acum singurele opinii “entuziaste” sunt de la utilizatori de mașini Îndesit. Am frigider Îndesit, aragaz Îndesit, n-ar fi nicio chestie să iau și mașină de spălat Îndesit. Dar apăr alte probleme: evident că sunt mai scumpe. Se zice că astea cu panou digital sunt mai sensibile. Ce model să aleg?

În magazin mi-au sărit în ochi mașină de spălat LG, care are preț ok, caracteristici bune, garanție 5 ani. Samsung e un pic mai scumpă, dar oare funcțiile sale merită banii?Mașină de spălat LG are consum clasă A, eficientă stoarcerii B (1000 rpm), consum energetic 0,95 KWh/ciclu, capacitate 5 litri, consum de apa 55 de litri, zgomot 59-70dB. Preț 899 lei.

Mașină de spălat Samsung are consum clasă A, eficientă de stoarcere B (1200 rpm), consum 1,178 KWh pe ciclu, capacitate 6,2 litri, consum 54 de litri de apa, zgomot 56-70 db. Preț: 1.190 lei.

Nu mă pot hotărî.