Am testat HUAWEI MateBook 14 (KLVD-WFH9), varianta cu procesor Intel. Le-a reușit un ultrabook premium, bine dotat, ultraportabil. Îți faci treaba cu el, arată senzațional, are autonomie mare și nu este foarte scump. Pe scurt, îl recomand.


HUAWEI MateBook 14

Pro și contra MateBook 14

Avantaje:

  • design spectaculos;
  • dotări hardware bune;
  • ecran FullView;
  • preț destul de bun;

Dezavantaje:

  • numărul de porturi de conectare este limitat;

Detalii tehnice MateBook 14 (KLVD-WFH9)

Ecran: 14 inch, LTPS, 2160×1440 pixeli
Procesor: Intel Core i5-1135G7
GPU: Intel Iris Xe Graphics
Memorie: 16GB DDR4
Stocare: 512 SSD NVMe
Dimensiuni: 307.5 x 223.8 x 15.9 mm
Greutate: 1.49 Kg
Baterie: 56 Wh + 65W
OS: Windows 10 Home
Tehnologii: HDMI, USB type C, Audio Out/Microfon, USB 3.2 Type A Gen 1, WiFi6,
Preț: 4.699,00 lei

Mai multe informații găsiți pe site-ul Huawei.

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.3]

Impresii după testare

Sunt pasionat de notebook-uri și chiar sunt în perioada în care caut un dispozitiv portabil și performant pentru călătorii. Din acest punct de vedere, notebook-ul Huawei pare foarte bun. Are un corp metalic, solid și rezistent, dar destul de subțire și de ușor încât să nu îl simți în geantă.

Ecranul mi s-a părut foarte bun, luminos, cu un contrast puternic. Este pe formatul 3:2 gândit pentru productivitate, are margini subțiri, cu raportul ecran/corp de 90% și lumina albastră este redusă pentru a proteja ochii. Este certificat de institutul german TÜV Rheinland pentru eliminarea luminii dăunătoare pentru ochi. De asemenea, reduce efectul flicker pentru a păstra ochii mai odihniți. În același timp este un ecran tactil care recunoaște fiecare gest. Mi se pare varianta ideală, pentru că deseori nu mai vrei să scoți și mouse-ul din geantă pentru a interacționa cu laptopul. O faci natural, ca pe tabletă sau telefon.

MateBook 14

Intel Core i5-1135G7 este un procesor quad-core, conceput pentru a fi utilizat în laptopuri ultra-ușoare. Nucleele rulează la 2.4 GHz (viteză de bază a ceasului la 28 W TDP) dar pot urca până la 4.2 GHz dacă este nevoie (1 nucleu). În aplicațiile cele mai solicitante, viteza de ceas pentru toate nucleele simultan urcă la 3.8 GHz. Acesta este un procesor activat pentru Hyper-Threading, care permite până la 8 fire de execuție simultane.

Core i5-1135G7 este compatibil cu RAM DDR4-3200 cu două canale sau LPDDR4x-4267 cu patru canale, acceptă PCI-Express 4.0 și este capabil să accelereze sarcinile de lucru AI cu HW. Suportă Thunderbolt 4, USB 4 și Wi-Fi 6. Este fabricat pe baza procesului Intel de 10 nm de a doua generație, numit SuperFin, care se presupune că este comparabil cu procesul de 7 nm al TSMC. Atât nucleele procesorului, cât și iGPU-ul se bucură de acces la 8 MB de cache L3.

Integrează Iris Xe Graphics G7, care se bazează pe arhitectura Intel Gen 12. Este ceva mai rapid decât vechiul Iris Plus G7 (Ice Lake) și mult mai rapid decât UHD 620 (Comet Lake). Cele 80 de UE sunt tactate la 400 MHz până la 1.300 MHz. Acest adaptor grafic poate livra imagini pe 4 monitoare cu rezoluții de până la SUHD 4320p@60 și poate decoda hardware-ul AVC, HEVC, VP9 și nu în ultimul rând fluxurile video AV1.

Componentele sunt mențiune reci de ventilatoarele HUAWEI SharkFin și designul cu conducte termice duble.

Mi-a plăcut tastatura confortabilă și completă. Butoanele sunt bine delimitate și plăcute la atingere. La partea de conectivitate se mai poate lucra. Ai un HDMI normal pentru conectarea la display sau proiector. Plus două porturi USB normale. Destul de apropiate. Deci ai nevoie de dock cu mai multe porturi. Pe USB Type-C se încarcă. Mi-a plăcut tare mult că are un încărcător doar puțin mai mare decât cel de telefon (65W) și se încarcă rapid. Autonomia a fost de asemenea peste așteptări.

Avantajul Huawei Share

Așa cum îi spune și numele, Huawei Share este o tehnologie care elimină grija utilizării cablurilor sau aplicațiilor terțe pentru a transfera fișiere între dispozitive (între telefon și laptop sau telefon și tabletă). Ea a fost gândită de companie pentru a asigura un grad mai mare de interconectivitate între dispozitivele pe care le folosesc și pentru a evita parcurgerea unor procese greoaie pentru a transfera date din telefon în laptop sau tabletă.

Doar atingi telefonul de Touchpad și vei vedea imediat ecranul telefonului pe ecranul HUAWEI MateBook 14. Excelent pentru apeluri video, multitasking cu până la 3 ferestre pentru aplicații mobile și transferuri rapide de fișiere prin drag-and-drop. Poți partaja fișiere de pe telefon pe MateBook pentru a le edita, apoi transferă-le înapoi, totul cu doar câteva atingeri. Orice modificări pe care le faci fișierelor vor fi salvate automat pe telefon.

Concluzii

MateBook 14 este un notebook premium, subțire și ușor, dar și puternic la nevoie. Are un display perfect și autonomie destul de mare pentru a lucra pe drum. Este gândit pentru profesioniștii care lucrează mult în deplasări și care trebuie să prezinte în ședințe proiectele realizate. Are integrată conectica necesară, iar alte accesorii pot fi adăugate pentru birou. Prețul este destul de bun.

Galerie foto