Microsoft a trimis un mare comunicat în care anunță faptul că noul update Windows 11 va aduce celebrul Chat AI de la Bing direct pe taskbar-ul utilizatorilor. Un ziarist a testat funcția și a descoperit că, nici vorbă. Chatul se utilizează tot în browserul Edge, iar Microsoft vrea iar doar să își impună aplicațiile proprii.

Ce spune Microsoft

Comunicatul oficial spune că PC-urile cu Windows sunt mai relevante ca oricând în viața de zi cu zi, mai ales pe măsură ce ne apropiem de următorul val de computing bazat pe accesul general la inteligența artificială. Actualizarea majoră a Windows 11 corespunde acestei noi ere AI, reinventează și îmbunătățește modul în care oamenii lucrează pe computer. (…)

Microsoft face un alt pas major în viitor îmbinând capacitatea și ușurința utilizării Windows cu uimitoarea capabilitate a noului motor de căutare Bing cu AI integrat. În curând, sute de milioane de utilizatori Windows 11 vor avea acces la această nouă tehnologie incredibilă pentru a căuta, a dialoga, a răspunde la întrebări și a genera conținut direct din bara de activități Windows. În plus, taskbar-ul a fost îmbunătățit prin implementarea unei casete de căutare, astfel încât toate nevoile de căutare pentru Windows să fie într-un singur loc ușor de găsit.

Ca urmare a reacțiilor utilizatorilor care folosesc noul Bing, Microsoft introduce motorul de căutare în bara de activități Windows pentru a oferi posibilitatea tuturor să aibă acces la informație. Caseta de căutare este una dintre cele mai utilizate funcții Windows, cu peste jumătate de miliard de utilizatori lunar, iar acum, cu noul Bing, utilizatorii vor putea găsi răspunsurile pe care le caută mai rapid ca oricând.

Ce a descoperit Zac Bowden

Dar nu este așa. Nu există inteligență artificială în Căutarea Windows. Inteligența Microsoft Bing Chat AI nici măcar nu este integrată cu nicio interfață shell pe care o puteți vedea în Windows.

Nu, ceea ce Microsoft a anunțat ieri este capacitatea de a lansa rapid noul bot de chat Bing.com, fără a fi nevoie să tastați mai întâi manual „bing.com” într-o bară de adrese. Asta este literalmente tot ceea ce au anunțat. Pagina de destinație Windows Search are acum un banner pentru Bing.com și două sugestii de chat pe care vă recomandă să încercați să înțelegeți cum funcționează Bing Chat.

Dacă faceți clic pe oricare dintre butoanele și linkurile legate de Bing Chat, veți ieși din Windows Search și veți intra în Microsoft Edge, unde puteți continua să utilizați Bing Chat, dacă doriți. În niciun moment Windows nu face nimic legat de AI, deoarece Microsoft nu a adăugat de fapt AI pentru a căuta pe Windows 11 cu această ultimă scădere a caracteristicilor.

Bing Chat în Windows Search este, pur și simplu, o reclamă pentru Bing.com și, prin extensie, Microsoft Edge, deoarece acesta este browserul pe care îl deschide ori de câte ori dați clic pe un lucru legat de internet în Windows Search. Și nu, asta nu este configurabil.

Istoria Microsoft este plină de astfel de anunțuri false. Și de tentativa de a promova propriile produse în detrimentul competiției, folosind poziția dominantă.