Cineva a citit pe blog că-mi place mouse-ul Microsoft, am scris vreo 3-4 articole pe tema asta. Așa că mi-a trimis modelul Arc Touch să mă joc cu el. Bun, eu folosesc de mult timp prima versiune de Arc, sincer, nu este tocmai o trecere facilă la Arc Touch. După cum veți vedea și în poze, Touch este un pic mai jos decât Arc, iar suprafața totală a fost redusă, e pentru mâini mai finuțe. Iar adaptarea la touch în loc de rotiță nu e chiar atât de rapidă.

Microsoft Arc Touch vs Arc
Microsoft Arc Touch vs Arc

Click pe imagini pentru mărire…

Microsoft Arc Touch

Îmi plac foarte mult ambele variante de Arc. Îmi place primul Arc pentru că este extrem de confortabil și se mișcă cu o precizie de neegalat. Și pe ăla l-am primit, de la Microsoft direct cred. Oricum, s-a potrivit direct în mână, a fost exact ca Excalibur…

În fine, să nu exagerăm prea tare. Acum să trecem la noul Arc Touch. Mă rog, nu este el foarte nou, dar se văd imediat diferențele. S-a lucrat la design, este oleacă mai ușor, mai subțirel, deși merge tot cu 2 baterii AAA. Mi se pare că are o curbă mai joasă – deci stă mâna puțin diferit pe mouse. Dar pe mine faptul că este mai îngust mă enervează. Mă rog, nu foarte tare, dar simți diferența.

Arc Touch vs Arc
Arc Touch vs Arc

Mi se pare foarte mișto că au controller-ul USB foarte mic și se instalează automat (deh, Microsoft). Aici Arc Touch câștigă instant pentru că are un controller și mai mic, care nu mai trebuie scos de câte ori plimb laptopul…

Arc Touch mi se pare de asemenea extraordinar de precis, îmi place să mă joc cu el.

La final, mai adaug o chestie. Primul Arc se plia foarte mișto și încape în buzunar, de luat la drum. Ai bine, noul model nu se pliază, chiar m-am mirat. El se „îndreaptă” și arată ca un smartphone dacă nu ești atent… Mă rog – și așa încape în buzunar, dar pare per-total mai masiv.

Arc  - pliat
Arc - pliat

Și Arc Touch:

Arc Touch - întins
Arc Touch - întins

 

P.S. Vă place mousepad-ul, da?