Începe evenimentul oficial de lansare Microsoft, astăzi prezintă noile terminale Lumia 950, noua tabletă Surface Pro 4, noua brățară smart Band 2 și o mulțime de alte chestii. Pun aici ideile principale în ordine cronologică, poți actualiza această pagină în următoarea oră pentru a descoperi noutățile lansate.

Streamingul este aici, urmăresc live text pe The Verge.

microsoft live

Directorul de PR Microsoft este pe scenă deja, promite multe noutăți. Membrii grupului de testeri Windows Insider au fost invitați la eveniment, probabil o să auzim multe aplauze azi 🙂

Transmisia live este un pic întârziată față de ceea ce se întâmplă în sală. Stream-ul este uneori blocat, merge greu…

110 milioane de utilizatori folosesc acum Windows 10. Anunțul vine la 10 săptămâni de la lansarea Windows 10. Au accesat 650 de miliarde de pagini web prin Edge. 1 miliard de întrebări pentru asistentul digital Cortana, 1,25 miliarde de vizite în Store. De asemenea, au făcut stream la “120 de ani” de conținut multimedia în Xbox. Veniturile dezvoltatorilor au crescut de 4 ori după trecerea la Windows 10. Utilizarea aplicațiilor a crescut ca timp, comparat cu Win 8.1. Facebook va realiza un set noi de aplicații pentru Windows 10, atât pentru rețeaua socială, cât și pentru Messenger sau Instagram.

Încep lansările de hardware cu noi modele de Xbox. Noutățile aici sunt mai mult de optimizare, au ediții speciale Halo 5, Fallout 4, Elite. Sunt versiuni cu 1TB de stocare. Xbox One va fi actualizat la Windows 10 și vor putea juca jocurile de la Xbox 360 pe Xbox One actualizat. Noile console sunt disponibile in 20 octombrie, cu preț de 499 dolari. Lansează cel mai nou controller de jocuri de pînă acum, compatibil și cu PC-ul Windows 10, nu doar pentru consola de jocuri.

microsoft hololens development edition

Hololens. Este versiunea de realitate virtuală creată de Microsoft, prezentată la lansarea W10. Au continuat dezvoltarea sistemului, pentru a putea fi folosit acasă. Project Xray este primul concept de joc realizat pentru realitate virtuală. Îl joacă pe scenă, unde trebuie să oprească o invazie a roboților virtuali. Controllerul ținut în mână devine o armă holografică cu care poți interacționa cu personajele din joc. Te poți mișca oriunde în camera unde joci și te poți apăra de atacuri sau lovi la loc. Atât jucătorul, cât și personajele virtuale știu unde sunt pereții sau obiectele și se feresc de ele. Hologramele se comportă ca exact ca personajele din joc, iar în realitatea virtuală pare că interacționezi direct cu ele. Sunt convins că vor ieși multe jocuri video care vor da dependență pe Hololens. Cu soluția Microsoft vezi și camera așa cum o știi, dar vezi și acțiunea virtuală cu care interacționezi. Nu necesită cabluri și nu necesită conexiune cu un PC. Microsoft lansează Hololens Developer Edition + Kit pentru dezvoltarea de aplicații VR, costă 3.000 de dolari.

microsoft band 2

Microsoft Band 2. Se confirmă lansarea noului accesoriu pentru fitness, brățara smart. Da, ecran curbat care seamănă cu Gear Fit.  Arată bine, este mai bine realizată pentru a sta comod la mână. Ecranul este OLED și protejat cu Gorilla Glass, rezistă la zgârieturi. Include fitness, hărți, notificări și analiza somnului. Și ca nouate, integrează Cortana și poate răspunde la diverse întrebări. Include noi senzori: barometru, altimetru și altele.

Microsoft Health App analizează toate datele, păstrează toate informațiile despre exerciții și activități executate, monitorizează pulsul constant și arderea caloriilor în timp real. De asemenea analizează momentele de odihnă pentru a maximiza beneficiile. Aplicația de sănătate poate fi accesată și pe telefoane, dar și pe tablete și pe device-urile cu Windows 10. Au optimizat Band 2 pentru golf și știe să analizeze loviturile și să dea sfaturi. Folosind senzorii integrați și detectarea mișcărilor poate face recomandări pentru a îmbunătăți scorurile. Va fi gata din 30 octombrie la prețul de 249 dolari.

lumia 950 XL

Lumia 950. Se confirmă zvonurile despre care v-am scris aici. Prețul modelului de 5.7 inch este 649 dolari fără contract. Modelul de 5.2 inch este 549 dolari fără abonament. Microsoft a utilizat răcire cu lichid pentru procesoarele din noile telefoane…

microsoft surface pen

Microsoft Surface. Este o categorie nouă care a fost inventată de Microsoft, spun ei. Tableta care înlocuiește laptopul 😀 Este o afacere ca a adus venituri de 3.5 miliarde de dolari pe an și a crescut cu mai multe de 100% comparat cu anul anterior.

Surface Pro 4 are ecran de 12.3 inch și procesor Intel Skylake. Au realizat de asemenea un stylus nou pentru tabletă. Tehnologia Pixelsense – o nouă tehnologie touch pentru stylus. Ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 4.  Prezentatorul spune că este la fel cum ai scrie cu un stilou, “simți și cerneala cum curge”… Au optimizat stylusul să aibă funcții la fel ca S-Pen de la Samsung Galaxy Note. De asemenea, Cortana este integrată și la aplicațiile cu stylus, iar Edge suportă scris cu Pen direct pe ecran. Tableta are de asemenea și tastatură să o poți folosi ca un laptop. Puterea de procesare a crescut cu 30% față de Surface 3. Oficialii Microsoft nu vor să compare cu alte tablete, dar zic că este cu 50% mai performantă decât MacBook Air.

Există dock pentru tabletele Pro, merge și cu 3 și cu 4, dar și cover smart. Stocarea este pînă la 1TB și are 16GB de RAM, procesoare din a șasea generație. Un scanner de amprentă nu putea să lipsească. Prețurile încep de la 899 dolari. Microsot Pen are și o baterie integrată care ține un an de zile.

One more thing… La finalul prezentării Microsoft lansează primul laptop sub brand propriu: Surfacebook.