Am testat Mio MiVue C312, o cameră auto de bază, cu filmare Full HD și senzor G care detectează impactul. Oferă imagini foarte bune, atât ziua, cât și noaptea. Puteți vedea mai jos imaginile demo realizate cu ea.


Detalii tehnice Mio MiVue C312

Display: 2 inch
Filmare: Full HD 1080p / 30fps
Diafragmă: F2.2
Unghi vizualizare: 130 de grade
Carduri: microSD, până la 64 GB
Dimensiuni: 64x 52×34 mm
Greutate: 55 gr
Tehnologii: înregistrare eveniment, pornire/oprire automată/ mod foto
Preț: 239 de lei la data publicării

Pro și contra Mio MiVue C312

Avantaje:
– calitate bună a filmării;
– imagini clare pe timp de noapte;
– unghi destul de larg;
– prindere cu ventuză;

Contra:
– reflexii puternice la lumina frontală;
– sunetul nu este senzațional;

Experiența cu Mio MiVue C312

Am testat ceva camere auto până acum, iar Mio MiVue C312 se plasează la nivelul entry-level. Este un produs ieftin și decent, care își face treaba. Mi-a plăcut că este ușor de instalat și de folosit. Trebuie doar scoasă din cutie, inserat un card de memorie. Apoi trebuie montată ventuza pe parbriz și conectată la priza de brichetă din mașină. Apoi am setat data și ora corectă, iar asta a fost tot.

Înregistrarea pornește automat când pornești motorul, se oprește automat când ai oprit. Imaginile sunt FullHD la 30 de cadre pe secundă. Imaginea este foarte clară, culorile sunt bune, detaliile se văd pe timpul zilei. Pe noapte este destul de ok, dar apar reflexii puternice de la lumină. Mașinile din sens invers, iluminatul stradal și alte lumini se văd destul de puternic. Sunt situații în care noaptea, astfel de lumini pot împiedica înregistrarea unor detalii, precum numărul mașinii implicate în vreun incident. Acolo unde lumina este mai slabă, detaliile se văd însă destul de bine.

Camera înregistrează pe carduri microSD, eu am folosit chiar unul de 64 GB. Am înregistrat cam 2 ore și am ocupat 10GB de pe card. Asta înseamnă că după 12 ore se va umple și va începe să șteargă înregistrările vechi. Evenimentele importante se pot salva cu ajutorul apăsării unui buton situat pe lateral, ultimul de jos. Dacă vrei să salvezi o poză, există penultimul buton de pe lateral. Nu umblați la camera video în mers, vă poate distrage atenția de la drum.

Dacă senzorul G, care lucrează pe trei axe, detectează impactul, atunci înregistrarea este protejată special. Este util, dar ar fi perfect dacă ai avea și cameră pe spate, nu doar cea frontală. Clipurile protejate nu mai sunt supra-scrise de cameră nici când rămâne fără spațiu.

Pe scurt: camerei i-ar lipsi doar un filtru de polarizare și tehnologie HDR ca să fie perfectă. În rest, se descurcă în aproape orice situație. Pentru majoritatea șoferilor va fi suficientă.

Concluzii

Mio MiVue C312 este o cameră buget, care se descurcă exact cum te-ai aștepta la acest nivel de preț. Filmează FullHD și se vede decent și ziua și noaptea. Are și senzor care detectează impactul. Poate face și poze în anumite situații, dar nu vă recomand să umblați la ea în mers. Camera are un preț foarte bun la data publicării articolului.

Galerie foto