Am urmărit aseară lansarea Moto One Zoom, un nou smartphone Motorola / Lenovo axat pe fotografie. Am reușit să îl văd la zona de testare după eveniment, pe la 11 noaptea. Așa că abia acum vă pot spune câte ceva despre el. La final și câteva poze de la stand.

Detalii tehnice Motorola One Zoom

Ecran: 6.39 inch Super AMOLED, 2340×1080 pixeli, 403 ppi
Procesor: Snapdragon 675, octa-core, 2×2.0 GHz Kryo 460 Gold + 6x 1.9GHz Kryo 460 Silver
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 128 GB
Camere foto: 48 + 16 + 8 + 5 megapixeli
Camera selfie: 25 megapixeli
OS: Android One 9.0
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 1.990 lei

Păreri despre Moto One Zoom

  • Lenovo a reușit să facă treabă foarte bună cu telefoanele Motorola, s-au concentrat pe trei factori și a prins. Calitate bună a realizării overall, dotări tehnice bune cu ceva inedit (camera sau procesor sau baterie), dar și un preț fair pentru utilizator.
  • Moto One Zoom are patru camere pe spate, mai era puțin și depășeau flagship-urile de la nume mari din industrie și totul mai mai puțin de jumătate din preț. Nu pricep giganții care lansează telefoane cu camere slabe, în momentul în care toți utilizatorii caută ceva cât mai special la camera foto.
  • procesorul Snapdragon 675 este nou și mai bun decât cele de anul trecut (660, 630 etc). Pe scurt au trecut de la ARM Cortex-A73 la vechile modele, tocmai la arhitectura ARM Cortex-A76 de la procesoarele de flagship. Sigur, limitează un pic să iasă sub Snapdragon 855, dar nu foarte mult. Are 2 nuclee de putere și 6 economice, sunt ținute la 2.0 GHz și respectiv 1.9 GHz, dar își fac treaba decent.
  • au pus doar 4GB de RAM, ceea ce unii o să critice, dar sincer, cam ăsta este nivelul la care totul merge bine, n-ai nevoie reală de 6-8-12 GB să meargă. Se va mișca bine pentru că Android One este optimizat pentru astfel de configurații.
  • stocare bună de 128GB plus microSD, n-ai nevoie de altceva vreodată.
  • camere foto excelente, cu cea de 48 de megapixeli demnă  de un vârf de gamă. Nu pricep de ce Sony n-au pus senzorul pe modelul lor de top abia lansat. Dar fiecare cu politica lor. Au cameră ultra-wide și cameră cu zoom optic 3x, iar Samsung și Apple au rămas la 2x și anul ăsta. Camera are o mulțime de tehnologii interesante, inclusiv Night Mode pentru poze.
  • bateria de 4.000 de mAh va ține mult și bine cu Android One și procesor cu nuclee economice, va fi ok.
  • prețul de 1990 lei este cam mare, dar sincer este un produs bun și cu astfel de cameră foto cred că va prinde.
  • am promisiunea că acest model va ajunge la test atunci când va fi în România. Conform comunicatului oficial, va fi disponibil începând cu 1 octombrie în România.

Galerie foto