Motorola (corect spus, Lenovo) a prezentat astăzi un concept interesant, care prezintă telefonul pliabil sub formă de brățară. Deși media occidentală pare să fi uitat, este un concept care a fost inventat de Nokia acum 13 ani. Acum vreo 12 ani, la un eveniment Nokia World, aveau și primul prototip funcțional de telefon flexibil.

telefon brățară Motorola

Conceptul de telefon brățară al Motorola

La evenimentul Lenovo Tech World 2023, gigantul chinez al electronicii a prezentat și conceptul său hibrid de telefon-brățară. Și se pare că Motorola îl privește foarte mult ca pe un dispozitiv Android cu un format pliabil diferit de ceea ce au făcut rivalii până acum.

„Conceptul de display adaptiv poate fi ajustat la o experiență standard de telefon Android, într-o poziție plată, dar și înfășurat pentru a fi purtat la încheietura mâinii sau poziționat în mai multe moduri de suport”, spune compania. Mai adaugă că dispozitivul concept poate rula experiența completă Android, ceea ce este promițător în sine.

Desigur, este ciudat să ai ditamai pălămida la încheietura mâinii. Deși cred că imagini de genul ăsta au mai apărut prin filmele SF. Din imagini se vede de asemenea că este un dispozitiv destul de gros, în momentul de față nu ar fi tocmai plăcut de ținut la mână.

telefon brățară Motorola

De asemenea, dacă observați spatele cu nervuri, acestea sunt aparent puncte de pliere care permit dispozitivului să se îndoaie la diferite unghiuri și să rămână blocat în acea poziție. Seamănă cu mouse-ul Microsoft Arc.

În starea sa normală, extinsă, are un panou P-OLED FHD+ cu diagonala de 6,9 inch. Poate fi îndoit pentru a obține un panou de 4,6 inch utilizabil în modul îndoit. Este suficient să vezi ceasul, calendarul, notificările, starea vremii. Dar depinde foarte mult de interfață, dacă ea va funcționa și va afișa corect.

În cadrul evenimentului, Lenovo a reafirmat viziunea sa „AI for All”. A anunțat o investiție suplimentară de 1 miliard de dolari în domeniul AI. În plus, au avut prezentări pentru mai multe concepte de gadgeturi diferite.