Perfectă pentru vacanța de vară, tableta Navitel T757 LTE vine cu o soluție de navigație cu hărți offline, care poate utiliza și sateliții GPS, precum și sistemul Glonass. Eu testasem mai demult soluția Navitel, cred că pe Galaxy S4. Mi s-a părut interesantă ideea cu tableta, pentru că nu vrei să lași telefonul fără baterie în vacanță și pe de altă parte vrei să faci poze cu el când oprești, deci telefonul nu este tocmai cea mai bună soluție de navigație.
UPDATE: am făcut astăzi tragerea la sorți. Toate cele 60 de comentarii sunt la obiect și au intrat  în tragerea la sorți.  Câștigătorul este autorul comentariului nr. 55 – Ene Dragos. Felicitări!
Filmarea:
https://youtu.be/KYlREP-KWWY
Random:
https://imgur.com/a/Xpfaonk

Navitel T757 LTE GPS tablet review (8)

Hărțile offline vă asigură că nu consumați prea multe date mobile, chiar dacă roaming-ul în UE este ieftin, dacă treceți prin Serbia sau Muntenegru, prin Albania sau Turcia, lucrurile sunt mai complicate și costurile foarte mari. Pe de altă parte, tableta cu display de 7 inch este dispozitivul perfect pentru Facebook, pentru joculețe și pentru citit diverse publicații online sau ebooks. Și evident, pentru serialele favorite pe Netflix (da, se pot descărca pentru vizionare offline la nevoie).

Specificații tehnice

Display: 7″ IPS 1280х800 px
Procesor: MediaTek quad-core MTK8735W Cortex-A53
RAM: 2GB
Stocare: 16GB + card de 128GB
Camera foto: 2 megapxieli
Camera selfie: VGA
OS: Android 8.1
Baterie: 2.500 mAh
Preț: 600 de lei
Hărți incluse: Albania, Belgia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Ungaria, Islanda, Insula Man, Italia, Letonia, Liechtenstein Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie, Vatican

Pro și contra Navitel T757 LTE

Sunt câteva avantaje interesante:

  • ecran de mari dimensiuni pentru a vedea mai bine navigația;
  • hărți offline detaliate care pot fi accesate când nu merge netul;
  • conectivitate 3G / 4G pentru navigație precisă, dar și video, audio, multimedia;
  • card de memorie;
  • posibilitatea de a actualiza și adăuga hărți;
  • indicații vocale;
  • preț bun

Câteva dezavantaje:

  • ecranul mare poate acoperi din parbriz și împiedică șoferul să vadă corect;
  • poți face exact același lucru pe telefonul tău;
  • utilizatorii folosesc azi Waze sau Google Maps pentru informații din trafic;

Experiența cu Navitel T757 LTE

Fără îndoială, ideea Navitel de a lansa o tabletă cu ecran mare și hărțile preinstalate este una interesantă. Dispozitivul are preț bun, dotări decente, se descurcă bine în orice situație și poate fi considerat un back-up în caz că se strică telefonul. Cade în apă, se sparge display-ul și așa mai departe. Aveți o soluție la îndemână pentru a ieși din orice situație.

Navitel T757 LTE poate fi utilizată atât că o tabletă complet normală, adică pentru Facebook, pentru mail, pentru jocuri video, seriale de pe Netflix sau HBO Go, dar și pentru apeluri, conversații video, mesaje și așa mai departe. În plus, ea poate fi utilizată ca GPS pentru mașină, vine la pachet cu software-ul Navitel Navigator, prin intermediul căruia tabletă poate fi folosită cu ușurință exact ca un sistem GPS.

Tableta Navitel T757 LTE vine la pachet cu un suport pentru parbriz cu prindere prin ventuză și un alt suport pe care se va prinde tableta, un încărcător auto care se introduce în priza de brichetă a mașinii și bineînțeles și un alimentator clasic pentru acasă. Cel de-al doilea suport poate fi folosit pe post de stand atunci când doriți să vedeți un clip video sau un film.

Are un ecran cu diagonala de 7 inch și rezoluție 1280×800 pixeli, IPS LCD, pe care se vede ok. Procesorul este quad-core și are 2GB de RAM, stocarea internă de 16GB poate fi însă extinsă cu un card de memorie de până la 128 GB. Se pot introduce două cartele SIM, fiind un dispozitiv dual-SIM. Poate avea conectivitate 2G / 3G sau 4G. Bateria e cam mică la 2.500 mAh, dar este un sistem pentru mașină și rămâne cablat cam tot timpul, iar în afara mașinii aveți baterii externe de mare capacitate care merg pentru așa ceva. Păcat că au rămas la microUSB, era mai interesantă și mai rapidă soluția cu Type-C.

Sistemul GPS include hărți de la peste 40 de țări. Sistemul a avut mai multe actualizări după prima pornire. Este bine să aveți card microSD de la început, pentru că are nevoie de spațiu pentru hărți. Harta digitală are variante 2D și 3D, poți alege cum ți se pare mai interesant. Are diverse obiective pe hartă, despre care poți afla informații dacă atingi cu mâna icon-ul respectiv. Aplicația are și informații despre starea vremii, cu diverse alerte. Informațiile despre călătorii pot fi salvate în Navitel Cloud. Poți de asemenea cu un cont de Navitel să vezi unde merg prietenii tăi care folosesc tehnologii similare.

Hărțile dispun de informații despre camerele care înregistrează viteza în trafic, iar dacă lăsați conexiunea activă poate să vă informeze despre accidente și aglomerații întâlnite pe traseu. De asemenea, ei colaborează cu Booking să vă permită să găsiți cazare aproape, atunci când este nevoie. Interfața nu este extraordinară, dar este simplu de accesat și are informații utile.

Concluzii

Navitel T757 LTE este o idee bună pentru mașină, să eliminați nevoia de a folosi mereu telefonul propriu la navigație. Puteți personaliza tableta cu servicii online și puteți avea un device dedicat pentru Facebook, filme, muzică, citit, perfect pentru vacanțe. Deși nu este un device foarte performant, vă descurcați cu el și are un preț bun pentru că vine cu toate hărțile disponibile offline. Dacă v-am convins, poate participați și la concurs.

Concurs

Vreau să îmi spuneți într-un comentariu la acest articol:

unde mergeți în vacanță cu mașina anul acesta și cum credeți că v-ar ajuta Navitel T757 LTE ?

Concursul este activ pe site în perioada 18 iunie – 25 iunie, ora 23:59. Pe 26 iunie vom face tragerea la sorți. Succes !

Galerie foto