Nikki Barton, vicepreşedinte Nokia pe partea de design, mi-a răspuns la câteva întrebări legate de viitorul Nokia împreună cu platforma Microsoft. Discuţia s-a învârtit evident în jurul design-ului, atât pe partea de hardware, dar şi pe partea de interfaţă software.

Nikki Barton, vp Nokia - design
Nikki Barton, vp Nokia - design

Nikki Barton spune că designul foarte bun al lui Nokia Lumia 800 este complementat perfect de design-ul interfeţei Windows Phone realizat de inginerii Microsoft. Tocmai această alăturare dintre două elemente va asigura succesul, “este cea mai bună combinaţie de pînă acum”, a apreciat ea.

Legat de Windows Phone, totul se potriveşte perfect. “Odată ce ai testat şi folosit Windows Phone, este greu să mai revii înapoi la altceva, a declarat oficialul Nokia. Interfaţa Windows Phone asigură o utilizare tactilă fluentă – fără să fii obligat să te opreşti din lucru şi să trebuiască să revii în alt ecran, spune ea.

Nokia Lumia 710 a fost gândit pentru a oferi tuturor o experienţă nouă, un terminal premium, dar care să fie accesibil. Designul este diferit, dar este inspirat de Nokia 800 şi va fi un telefon pentru mase.

Display-ul “clear black” utilizat de Nokia adaugă un element cheie la combinaţia perfectă -vizibilitatea când eşti afară din casă – un capitol la care multe telefoane au probleme, spune Nikki Barton.

Tastatura virtuală pe ecran este cea mai bună în Windows Phone şi nu simţi nevoia de cea fizică. Totuşi, Nokia urmează să lanseze telefoane Qwerty cu Windows Phone pentru că ele au segmentul lor de piaţă.

Nikki Barton, vp Nokia
Nikki Barton, vp Nokia

“Pe viitor în lumea mobilă trebuie să fim siguri că toată informaţia care ne ajunge prin telefon este simplu de accesat şi catalogat, pentru a evita o avalanşă de informaţii inposibil de utilizat”, spune oficialul Nokia. “Aici intervine interfaţa Windows Phone, care permite eliminarea altor aplicaţii devenite inutile acum – update-urile le ai acum în Hub-ul de friends”, spune ea.