Nokia Lumia 800 a fost lansat oficial în România, dar vom afla abia mâine prețurile exacte. Lansarea oficială a fost organizată de Microsoft și Nokia, iar primul telefon Windows Phone al finlandezilor va fi lansat la toți trei operatorii și în Media Galaxy, vor fi standuri speciale de testare în magazine și de-acum beneficiază de accesul la Marketplace în România. De fapt, ei spun că de-asta au întârziat lansarea pe piața locală.

 Lansarea Nokia Lumia 800 in Romania

Click pe poze pentru mărire…

[nggallery id=337]

Trupa streetdance Jackpot și Andi Moisescu (video mai jos) au deschis evenimentul Nokia, apoi au urcat pe scenă oficialii companiei finlandeze, Alberto Matrone și Markus Storkel, iar apoi a vorbit Ronald Binkofski, directorul Microsoft România.

Nokia Lumia 800 a fost lansat anul trecut la Nokia World și v-am povestit atunci de acolo.

Din păcate nu s-a anunțat și prețul la care va fi vândut telefonul în România, dar am aflat că cel puțin un operator telecom va prezenta oferta comercială de mâine.

Ce spun oficialii Nokia

Am avut ocazia să stau de vorbă cu doi dintre manegerii companiei finlandeze, Alberto Matrone – vicepreședinte Nokia Central & East Europe – și Marcus Störkel – noul General Manager al Nokia România.

Alberto Matrone mi-a spus că lansarea a fost întârziată de faptul că Windows Phone Marketplace nu era disponibil oficial în România, se puteau folosi aplicațiile gratuite și cam atât. Acum magazinul de aplicații este complet disponibil, inclusiv partea de achiziție de aplicații, jocuri și altele asemenea. “Poți plăti cu cardul fără probleme”. Pe viitor nu vor mai fi întîrzieri importante în lansarea terminalelor Nokia pe piața locală.

Pot să vă spun, în exclusivitate, că Nokia Lumia 710, al doilea terminal Windows Phone finlandez, va fi lansat pe 20 aprilie în România. De asemenea, sunt șanse să vedem celelalte două modele pe piața locală în cursul acestui trimestru.

Am mai aflat că în magazinele operatorilor și la Media Galaxy vor fi standuri special amenajate în care fanii Nokia vor putea testa live noile terminale, pentru a vedea cum funcționează. “Design-ul vorbește de la sine, dar nu am vrut să arătăm oamenilor doar sample-uri de marketing, ci telefoane reale care funcționează”, a spus Alberto Matrone. Acesta a fost alt motiv pentru care lansarea Lumia 800 a fost întârziată.

Altă concluzie generală a serii a fost că România rămâne o piață importantă pentru Nokia. Telefoanele Lumia vor fi lansate cu campanii de comunicare despre care vom povesti în următoarea perioadă.

Video: lansarea Nokia