Am fost aseara la evenimentul de lansare Nokia N97 in Romania, am vazut cateva demo-uri si am ascultat prezentarea lui Razvan Petrescu, country manager. Telefonul este un pic mai rontunjit decat pare in pozele de pina acum, chiar seamana cu un iPhone cand il scoti din buzunar. Evident, avand tastatura Qwerty slide este de doua ori mai gros, asa ca ramai tot cu senzatia de caramida. Sistemul de slide este diferit de ceea ce aparuse pina acuma, in sensul ca ecranul chiar se ridica, nu cgiar la 90 de grade, dar destul de mult incat sa poti tine telefonul pe masa, ca un mini-laptop.

Dupa cum stiti deja, am ras un pic de procesorul Nokia N97, fapt pentru care m-au injurat o gramada de oameni. Adevarul este ca se misca destul de bine, chiar la jocuri sau la redarea de filme. Cu toate acestea, in momentul in care am accesat filmul a dat eroare: “Not enough memory”, ceea ce pentru un super-terminal este tot aia.

Ma rog, dupa asta a mers, iar filmul a rulat fara probleme.

Am aceeasi problema ca la LG Prada II sau Sony Ericsson Xperia X1. Adica tastele nu sunt facute pentru a scrie ca la un Blackberry, cu degetele mari, dar nici daca il pui pe masa nu poti scrie ca la o tastatura normala. Sigur, dupa cateva saptamani de practica, te poti obisnui cu noua varianta, dar probabil lucrezi mai greu la celelalte 🙂

Am vazut de asemenea demo-uri de jocuri, cu telefonul conectat la televizor (probabil plasma), dar poate fi folosit si de DJ-ii pasionati de tehnologie, pentru a mixa muzica favorita.

Mai ramane spus ca pretul incepe de pe la 2.600 de lei si deocamdata nu exista vreo oferta cu Nokia N97 la abonament despre care sa fi auzit. Daca aveti informatii pe aceasta tema, le astept cu placere.