Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost cel mai vândut smartphone 5G în septembrie 2020, conform CounterPoint Research. De-asta mie mi se par cel puțin aiurea toate știrile din ultima vreme că Samsung ar putea renunța la Note. Nu cred, este cel mai bun telefon al lor. Îl vor extinde poate, vor face modele Lite, nu pot să cred că vor renunța.

galaxy note 20 ultra 5g

Cercetătorii estimează că Note 20 Ultra a avut o cotă de piață de circa 5%, depășind celelalte modele competitoare. Locul doi este ocupat de Huawei P40 Pro, cu o cotă de doar 4.5%. Primul telefon ieftin 5G care urcă în clasament este abia pe locul al treilea, respectiv modelul Nova 7, conform CounterPoint.

Galaxy S20+ a reprezentat doar 4% din vânzările de telefoane 5G la nivel global, iar Huawei P40 simplu închide clasamentul top 5 telefoane 5G, după numărul de unități vândute. Abia pe locul șase este un brand nou al companiei BBK (OnePlus, Oppo, Realme, iQoo). Modelul Vivo Y70s are o cotă estimată la 3,56%, iar apoi foarte aproape este Oppo Reno 4 cu 3,1 procente, conform studiului citat.

Galaxy Note 20 simplu este și el în clasament, dar abia pe poziția a opta. Este urmat îndeaproate de Honor 30S și pe ultimul loc este Oppo 72. Putem trage concluzia că prețul nu contează pentru telefoanele 5G. Desigur, cele ieftine au apărut mai târziu. Mă surprinde că nu sunt în top Galaxy A51 sau 71 cu varianta 5G.

Ținând cont de vânzările bune ale seriei Note, cu două telefoane în top 10 vândute la nivel global, cred că este absolut inutil să discutăm despre anularea seriei Note. Poate că Samsung vrea doar să extindă folosirea S Pen la alte modele. Poate că Note 21 se va numi altfel. Dar sunt tot mai sigur că Samsung nu va anula deloc această serie. Evident, nici eu nu am nicio dovadă, după cum sunt sigur că nici cei care au lansat zvonul nu au o dovadă clară. Nu cred că vreun oficial Samsung ar fi declarat undeva că renunță la Note. Ar fi o greșeală strategică.