UPDATE: Am făcut astăzi tragerea la sorți pentru premiul 1 și am anunțat cui dau premiul doi.
Sunt în total 94 de comentarii valide.
Să vedem ce zice random:
– câștigătorul este autorul comentariului nr. 83 – Stefan Sovea. FELICITĂRI.
Și premiul al doilea:
– câștigătorul este …. autorul comenariului nr. 66 – Andrei Manea – FELICITĂRI!
Mult succes la următoarele concursuri!
Atât virușii, cât și amenințările de securitate prezente online pot îmbrăca multe forme. Pot fi ascunși într-un atașament de e-mail aparent nevinovat, se manifestă printr-o fereastră pop-up deschisă la accesarea filmelor și serialelor căutate pe web, pot fi disimulate într-un program descărcat dintr-o sursă nesigură, iar lista vectorilor de atac ar putea continua către un cumul limitat doar de imaginația de moment a răuvoitorilor.

concurs eset computerblog

ESET, unul dintre furnizorii de soluții antivirus și anti-malware lider la nivel global, propune din nou un concurs interesant prin care încearcă să crească conștientizarea despre virușii întâlniți în viața de zi cu zi.

Soluțiile ESET

În afara soluțiilor de securitate cibernetică antivirus pe care le oferă contra cost, pentru combaterea situațiilor în care computerul, laptopul, identitatea ori bunurile dumneavoastră digitale ar putea fi vulnerabile, ESET vine cu cel puțin 3 soluții valoroase, oferite gratuit:

  • Variante de evaluare gratuită a tuturor soluțiilor sale, cu toate funcționalitățile incluse timp de 30 zile, ce pot fi descărcate de aici pentru mediul de acasă sau solicitate aici de către companii (indiferent de dimensiune). Soluțiile de securitate ESET pentru Android au majoritatea funcțiilor gratuite permanent și pot fi descărcate oricând din Google Play: ESET Mobile Security, ESET Parental Control.
  • ESET Online Scanner, un instrument gratuit pe care îl puteți instala oricând și cu care puteți scana un anumit folder, fișier sau întregul PC, în cazul în care aveți suspiciunea că ar putea fi ceva în neregulă cu securitatea acestora. Cu o singură scanare, puteți elimina simplu și ușor codurile malware nedorite. Este complet gratuit și necesită descărcarea unui installer de foarte mici dimensiuni care nu încarcă aproape deloc memoria computerului.
  • Multe articole educaționale, știri și tutoriale de securitate, care sunt publicate zilnic pe pagina Facebook și pe blogul de securitate.
    Găsiți acolo sfaturi, precum acesta dedicat celor preocupați de securitatea mesajelor email care ajută la o mai bună întelegere și depistare a amenințărilor ascunse în mesaje email aparent nevinovate.

Concurs ESET

Pentru a putea participa la concurs trebuie să lăsați un comentariu mai jos sau pe pagina Facebook Computerblog la articolul respectiv, răspunzând la întrebarea:

  • Ce incidente de securitate informatică, viruși, tentative reușite (sau nu) de atacuri malițioase cu care v-ați confruntat de-a lungul experienței dvs. pe internet vi s-au părut cele mai complexe și/sau periculoase?

(Exemple de răspuns: software-uri infectate provenite via torrent, atașamente de e-mail infectate, pagini pop-up deschise abuziv la accesarea site-urilor care propun acces gratuit la filme și seriale, link-uri malițioase incluse în mesaje pe Whatsapp sau Facebook etc).

Nu sunt acceptate comentarii de un cuvânt gen „Da”, „nu”, „calculator”. Nu se acceptă comentarii duble.

Concursul este deschis până pe 7 iunie 2021. Tragerea la sorți va fi pe 8 iunie  2021. Câștigătorul va fi anunțat aici și pe pagina de Facebook.

Primul premiu acordat prin tragere la sorți via random.org (la care se califică toate răspunsurile):

  • Sistem WiFi Mesh Tri-Band AC2200 cu acoperire pentru întreaga locuință (inclusiv pentru case mari), cu suport AiMesh, soluție AiProtection de securitate în rețea și Control Parental Avansat.

Al doilea premiu care va răsplăti cel mai bun răspuns (câștigătorul va fi ales de către mine):