Cineva mi-a atras atenția că a fost lansată oficial în Google Play aplicația Orange Pay pentru România, ceea ce înseamnă că serviciul despre care se discută de ceva vreme ar putea fi lansat oficial. Mulțumesc pentru informație 😉

Deocamdată nu avem oficial informații despre Orange Pay în România. Sau cel puțin eu nu am primit alte detalii. Nu am găsit aplicație Orange Pay pentru iOS / iPhone.

Orange Pay va completa oferta serviciului financiar Orange Money, dacă am înțeles corect. Operatorul telecom, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, şi-a anunţat intrarea pe piaţa soluţiilor financiare digitale din România în urma unui parteneriat strategic încheiat recent cu Visa. Astfel, compania telecom va colabora cu Visa pentru a lansa pe piaţa din România servicii financiare mobile prin dezvoltarea unor soluţii de plată rapide – o aplicaţie mobilă inovatoare, card de debit fizic şi virtual, plăţi mobile NFC prin smartphone şi prin smartwatch.

Se pare că deocamdată Orange Money funcționează ca IFN și lucrează la documentația necesară pentru a putea oferi servicii considerate bancare. Și cum în România birocrația este foarte relaxată și toate avizele se obțin electronic, probabil va mai dura mult și bine.

Orange Money este un serviciu financiar mobil prin intermediul căruia clienţii au acces la un cont digital şi care le permite, prin ataşarea unui cod IBAN, să efectueze plăţi către orice alt client care deţine un cont în România, cât şi să efectueze plăţi instant, gratuit, către un alt utilizator de Orange Money.

Versiunea Orange Pay din magazinul Google Play pentru telefoanele cu Android este deja la versiunea 1.03, actualizată din 10 ianuarie 2019. Se pare că a fost și testată de utilizatori, dar este clar că nu funcționează complet, nu se văd datele din cont, conform comentariilor primite. Am mai aflat pe surse și faptul că s-ar putea să fie necesar un card Visa pentru toate tranzacțiile cu telefon / smartwatch.

Mi-a plăcut ideea de a avea actualizare cu amprentă și sper că pe viitor cu Face ID sau Face Recognition. Dar cred că opțiunea este limitată la anumite terminale. O să vedem când vine un anunț oficial.

Revin cu alte precizări dacă va fi cazul.

orange pay printscreen