Stand pe sezlong, discutia despre refinantare mi se pare usor de abordat. Mai ales ca am cinci credite, ca tot romanul. Oare n-as putea sa scap de toate datoriile si sa platesc per-total o rata mai mica? Sau sa obtin si niste bani in plus, dar sa platesc aceasi rata ca acum? Cred ca are sens discutia si, de-aia se agita bancile cu oferte de refinantare.

20110620-113554.jpg

Eu va spun cateva idei promovate de cei de la BCR. M-am tit gandit cat din discutie este real si cat este marketing. Dar cred ca poti face macar refinantarea cu cap, daca ai credite facute aiurea.

Prin refinantare se achita toate datoriile curente, in loc de cinci rate, cinci ghisee/ cozi date diferite, vei plati una singura, o data pe luna.

Pentru unii poate fi sansa sa scape de dobanzile mari pe care le-au agreat inainte sa se discute public despre ce inseamna DAE sau sa se stie despre comisioanele ascunse. Pentru altii e ocazia sa scape de creditele in diverse valute, unde rata creste daca se modifica cursul de schimb. Si asa mai departe.

La refinantare, BCR ofera si niste chestii suplimentare, cica. De exemplu, asigurare de imobil oferita gratuit de catre banca pe toata perioada de creditare, asigurare de viata incheiata in conditii mai ok.

Recapitulare

De ce are sens o refinantare:
– poti obtine o rata lunara mai mica, sau bani in plus;
– sigur ai un cost total al creditului mai mic (suma totala pe care o dai inapoi);
– daca ai probleme cu rata, poti s-o mai lungesti o perioada;

– se pot plati si alte datorii din familie sau ale co-platitorilor;
– scapi de creditul in franci elvetieni sau moneda din Bostwana;
– ai o singura rata, la o banca, odata pe luna;

Spor la #refinantare