Am testat zilele astea Parrot Minikit Neo 2 HD, un kit hands-free pentru mașină, care vă permite să preluați sau să respingeți apeluri din mers, dar are și comenzi vocale. Practic vorbim despre o soluție ieftină și simplu de utilizat pentru a conduce în siguranță (și pentru a scăpa de eventualele amenzi). Vă ofer și un discount unic pentru acest produs, detalii la final.
Urmează să realizez și un film de prezentare cu acest produs, revin eu cu detalii.

Deși există zeci de studii care spun că nu este deloc sigur să folosiți telefonul mobil la volan, foarte mulți șoferi fac acest lucru. Din cauză că se grăbesc, că nu vor să piardă apeluri importante sau că nu se gândesc la consecințe. Un studiu recent arăta că vorbitul la telefon sau scrisul de mesaje SMS pune șoferul în aceeași situație ca și consumul de băuturi alcoolice. Este atent la orice altceva numai la drum nu. Utilizarea unui car-kit este simplă și vă oferă siguranță mai bună pe drum, în special în vacanțe, dar și când mergeți la birou.

Parrot Minikit Neo 2 HD a sosit la teste de la Falcon Electronics și găsiți dispozitivul pe site-ul lor. Folosește tehnologia Bluetooth și nu trebuie încărcat decât o dată pe săptămână. Cunoscuți pentru soluțiile lor smart, cei de la Parrot fac de foarte mulți ani tot felul de accesorii pentru comunicații bazate pe tehnologia wireless. Căștile au fost probabil primul lor accesoriu, dar acum kit-urile handsfree cu difuzor au mai mult succes. Suprafața plată este de fapt boxa. Are un buton central de control, două butoane pentru a primi sau respinge apeluri dacă nu folosiți comenzi vocale, dar și un buton care anunță nivelul bateriei.

Se încarcă pe microUSB, cu un încărcător pe care îl găsiți în cutie. Folosește Bluetooth dual-mode, deci puteți conecta simultan două telefoane. De asemenea, este compatibil cu tehnologia HD Voice, pentru o calitate mai bună a convorbirii. Pe lângă recunoașterea vocală, puteți seta “cuvinte magice” care vă permit să inițiați apeluri fără a atinge telefonul sau dispozitivul. Și fără să aveți parte de surprize neplăcute gen clipul „Call baby!” de pe Youtube .

Parrot Minikit Neo 2 HD poate fi setat să transmită comenzile vocale către Google Assistant pe Android sau către Siri pe iOS. Asta dacă preferați să faceți mai multe cu telefonul, fără a folosi mâinile. Pe iPhone se poate accesa modul Siri „Eyes Free”, realizat special pentru șoferi, practic poți folosi comenzile fără să te uiți la ecran și fără să atingi telefonul. Adică ai un pic mai multă siguranță la volan.

Design și funcționalitate

Parrot Minikit Neo 2 HD are un design curbat interesant, se prinde pe parasolar cu o clemă specială, pentru a fi mereu la îndemână. Se conectează rapid și este teoretic compatibil cu orice telefon care are Bluetooth integrat. Dai drumul la dispozitiv, îl cauți pe telefon și apoi dai pair. Codul de împerechere este de obicei 0000. Apoi sincronizează agenda de contacte și lista de apeluri recente.

În momentul în care primiți un apel la volan, Parrot Minikit Neo 2 HD vă anunță vocal cine sună. Evident, nu o să recunoașteți din prima ce a citit el din agendă, dar eventul o să vă obișnuiți cu pronunția lui. Apoi, se va conecta automat la telefon dacă lăsați Bluetooth activat. Știe să memoreze 10 device-uri diferite și poate interacționa cu fiecare (dar numai două simultan).

Sunetul este de o calitate bună, sigur nu se compară cu boxele din mașină, dar pentru un speaker micuț este decent. Știe de asemenea să redea muzica de pe telefon, dar e clar că nu o să fie la calitatea unor boxe dedicate pentru muzică. Ținând cont de tehnologia HD Voice, cred că se descurcă destul de bine.

Pentru Android și iOS exită aplicații dedicate, gratuite, (Parrot Minikit Neo 2) care permit atât controlul mai bun, cât și diverse funcții suplimentare. Permite de exemplu setarea unor mesaje automate pe SMS cu care se pot respinge apelurile atunci când sunteți la volan. Genul „mă scuzați, am plecat în vacanță și sunt la volan, vă sun imediat ce opresc!”. La fel și pentru SMS-urile primite se pot transmite răspunsuri prestabilite. Pentru iOS se poate seta și un mesaj audio care să intre automat atunci când sunteți la volan.

Aplicația include și o funcție interesantă, Find my car, practic memorează zona în care car-kit-ul s-a deconectat de la telefon, după ce ați oprit. De asemenea, știe să vă spună când depășiți timpul la parcările plătite sau să vă anunțe că ați condus prea mult timp. E momentul pentru o pauză.

Concluzii

Parrot Minikit Neo 2 HD oferă o calitate bună a sunetului, instalare rapidă și utilizare comodă și vă oferă mai multă siguranță în timp ce conduceți mașina. Din punctul meu de vedere merită banii, iar pe site-ul Falcon Electronics îl găsiți la prețul de 349 de lei (la data publicării acestui articol).

Reducere specială

Dacă intrați pe site-ul lor aici și folosiți codul de reducere unică dandragomir20 puteți cumpăra acest dispozitiv cu o reducere de 20% pe care nu prea o puteți obține altfel. Baftă!

Galerie foto