Cei de la Fundația Telekom strâng donații pentru mai multe proiecte, printre care și o inițiativă Rorec / Patrula de Reciclare, prin care vor să creeze o . Donând pe pagina dedicată veți susține practic prima aplicație care încurajează educația responsabilă și permite localizarea punctelor în care puteți scăpa legal de orice deșeuri electrice.

aplicatie mobila patrula de reciclare si telekom
Aplicația va fi realizată în prima fază pentru Android și a fost denumită DEEECollect. Când va fi gata, va permite oricărui utilizator să scape în mod civilizat de deşeurile electrice. Atfel poți să ajuţi copiii din Patrula de Reciclare şi să contribui la protejarea mediului în România. Aplicaţia va citi datele de locaţie şi identificare (logarea este posibilă şi prin Facebook) şi va avea 3 funcţii principale:

  • ”Unde duci DEEE la reciclare” (se citesc coordonatele GPS şi se oferă detalii despre punctul de colectare, tipurile de DEEE-uri şi se poate da un rating punctului respectiv). Vor fi astfel uşor identificate unităţile de învăţământ participante în program.
  • ”Aici sunt DEEE”- ne va ajuta să conturăm o ”hartă a deşeurilor”. Este o idee avansată de profesorii şi agenţii Patrulei. Acolo unde utilizatorul aplicaţiei a văzut deşeuri electrice în natură sau într-un spaţiu public, activează opţiunea, marchează tipul de deşeu găsit, poate încărca o poză şi detalii text. Aplicaţia citeşte datele GPS şi trimite informaţiile reprezentanţilor locali ai Asociaţiei RoRec. Se primeşte notificare când s-a îndepărtat problema. Harta deşeurilor va putea fi vizualizată şi pe site, pentru a motiva şi alţi tineri să se implice.
  • ”Cheamă-ne să te scăpăm de DEEE gratis”. Aici trebuie introduse doar informaţii precum: adresa şi numele, deşeurile de predat, care sunt primite de reprezentantul local RoRec. Acesta va notifica fie telefonic, SMS sau prin aplicaţie data la care se va face ridicarea de la domiciliu, cu posibilitatea de reamintire.

Mie îmi place ideea și prezentarea aplicației, așa că sunt alături de Patrula de Reciclare. Îi puteți susține și voi, .

Aproximativ 70% din substanţele toxice care ajung la gropile de gunoi provin de la deşeurile de echipamente electrice şi electronice aruncate în natură sau depozitate necorespunzător. Programul naţional de educaţie de mediu “Patrula de Reciclare” a reuşit să crească nivelul de informare şi educaţie referitor la colectarea responsabilă a deşeurilor electrice pe termen lung, prin campaniile de conştientizare şi proiectele de creaţie iniţiate.