Am stat de vorbă la IFA Berlin cu Artem Khomenko, product manager pe EMEA al MMD, partener licențiat al Philips pentru producția de monitoare. Piața se mută spre monitoarele de 32 de inch și mai sus, iar oamenii trec acum de la Full HD la rezoluția QHD (2560×1440 pixeli). Tehnologiile de imagine Philips asigură o imagine fără compromis.

0001
Artem Khomenko, product manager pe EMEA al MMD

Monitoarele cu diagonală mare sunt segmentul care la ora actuală crește cel mai rapid în vânzări, la nivel global. Ca volum sunt desigur multe monitoare Full HD, dar oamenii trec încet la rezoluții mai mari, la QHD pentru început, dar au început să se vândă și monitoarele Ultra HD.

Philips și-a extins anul acesta gama de monitoare, pe două direcții separate. Întâi, seria E-Line care cuprinde modelele accesibile pentru publicul larg. Încep de la 23.9 inch și rezoluție Full HD și ajung la 32 de inch cu rezoluție QHD. Anul acesta tehnologia care face diferența se numește UltraColor. Vorbim de gama de monitoare consumer, iar aici pasionații de video sau fotografie vor putea găsi mai multe culori, cam 85-95% din gamutul de culoare NTSC. Tehnologia nu este doar software, cum fac unii producători, ci este la nivel de compoziția chimică a ecranului, fiind ajustate și chip-urile care redau culoarea. Fără tehnologia UltraColor, monitoarele concurente cu aceeași tehnologie redau doar 72% din gamutul de cuoare NTSC. Această tehnologie nouă este prezentă pe un număr mare de modele de monitoare prezente la IFA 2016, inclusiv noua serie E lansată în această vară cât și pe cele mai subțiri monitoare de pe piață din seria C7 care urmează să apară începând cu luna octombrie.

Am văzut la standul Philips și cel mai subțire monitor monitor din lume, care are câțiva milimetri grosime, cât un smartphone. Desigur, are la baza ecranului și o parte mai groasă unde sunt componentele. Nu are boxe integrate, nemaifiind loc și pentru ele. Dar ca design sare imediat în ochi. Culmea este că un astfel de monitor nu va fi foarte scump, sub 200 de euro și urmează să ajungă curând și pe piața din România.

ads

De asemenea, am văzut cel mai mare monitor curbat la ora actuală, cu rezoluție 4K și diagonala de 40 de inch. Deja poți lucra cu conținut provenit din patru surse diferite în același timp. Ca vedetă a vânzărilor rămâne însă modelul de 32 de inch cu rezoluție QHD (2560×1440 pixeli).

De asemenea, am văzut monitoarele Philips profesionale, cu o calitate a imaginilor incredibilă și soluții dedicate fotografilor profesioniști și creativilor din domeniul digital. Am văzut și monitorul care are camera web ascunsă, pop-up, pentru a răspunde temerilor utilizatorilor că le-ar putea fi urmărită activitatea de hackeri.

Revin cu detalii tehnice despre produse, într-un material separat.

Galerie foto