Am avut ocazia să testez Plantronics Calisto P7200, un dispozitiv hands free cu Bluetooth destinat celor care fac conferințe dese și au nevoie de cel mai bun sunet posibil. Este atât pentru birouri sau săli de ședințe, cât și pentru momentele în care călătoriți și vreți un sunet de calitate în camera de hotel.

Experiența cu Platronics P7200

Este adevărat, pentru multă lume poate părea un gadget ciudat. În fond, toate terminalele noi au funcție de hands free sau speaker, poți folosi căștile din cutie pentru apeluri și conferințe. Dar cei de la Plantronics, specialiști în dispozitive hands free și audio, cred că acest produs merită încercat dacă petreceți mult timp în discuții pe telefon.

Întâi de toate, nu mai țineți telefonul la ureche și aveți mâinile libere. Apoi, aveți la dispoziție un sunet de calitate superioară, care pentru corporatiști este esențial, este un dispozitiv care oferă o calitate profesională a comunicațiilor. În al treilea rând este foarte ușor de utlizat, se conectează pe Bluetooth și, în fine, este foarte ușor de luat pe drum.

Pentru a folosi Plantronics P7200 trebuie doar să îl conectați pe USB la un laptop, PC sau chiar baterie externă, pentru că se alimentează astfel. Apoi după ce îl deschideți de la butonul de Power (cel roșu din poză), trebuie să țineți apăsat pe butonul de Bluetooth (peste 2 secunde), după care lumina albastră începe să clipească. Apoi căutați pe telefon la Settings / Bluetooth, găsiți PLT P7200, și îl selectați din listă ca pe orice alt accesoriu wireless. Pairingul a fost rapid și fără niciun cod.

Fiind handsfree se conectează automat și preia automat apelurile. Sunetul a fost foarte bun, tare și ușor de înțeles. Are încorporat un microfon cu rază de 360 de grade capabil să redea discuțiile tuturor din jurul unei mese. Știe să deosebească vocile de zgomotele de fundal și elimină automat orice alt zgomot. Pe lângă butoanele de Power și Bluetooth, are pe partea frontală butoane de volum, pentru preluarea sau terminarea apelului sau închiderea microfonului. Poate aveți nevoie să vă consultați și să nu audă clientul discuțiile voastre, așa că închideți doar microfonul vostru.

Include în pachet și o husă pentru transport, cu fermoar, care permite transportul lui cu ușurință. Cablul de USB este suficient de lung pentru a pune dispozitivul la distanță de birou, dacă nu vreți să se audă alte zgomote. De asemenea are o soluție pentru a fi agățat pe un suport sau cuier.

Galerie foto