Am avut ocazia să testez căștile de gaming Plantronics RIG 400, dezvoltate special pentru pasionații de jocuri video care doresc produse cu preț foarte bun. Au un design bun, sunt bine dotate și au preț sub .

Pro și contra Plantronics RIG 400

Atuurile acestui set:
– arată bine și aude foarte bine;
– microfon destul de bun;
– tehnologie Dolby Atmos;
– drivere de 40mm;
– butoane pentru mute sau volum;
– confortabile de purtat;

Rămâne de discutat:
– la atingere materialul este destul de plăsticos, ieftin;
– microfon detașabil, se poate pierde ușor;

Experiența de utilizare

În primul rând, trebuie să recunosc că în tot mai multe jocuri moderne sunetul bun face diferența. În PUBG sau Fortnite chiar depinzi de un sunet bun pentru a supraviețui. În altele te introduce mai bine în atmosfera de joc. Sigur că poți juca pe drum și cu căștile in-ear, cu dopuri, dar per-total tot un set de căști comode și cu un sunet bun fac diferența în privința performanțelor. Desigur, aici nu vorbim de cele mai scumpe dispozitive, ci despre căști de gaming cu preț foarte bun.

Plantronics RIG 400 au un cadru super-ușor dintr-un plastic rezistent, iar driverele de mari dimensiuni asigură o calitate bună a sunetului. Au un burete special care face căștile să fie comode, dar în același timp contribuie la reducerea zgomotelor din exterior. Banda elastică care ține căștile bine pe cap se poate ajusta pe dimensiunile utilizatorului, iar butonul special de mute și volum este mereu la îndemână. Microfonul se poate conecta pe o mufă specială plasată sub cască, apoi este flexibil și se poate ajusta cum vrea utilizatorul.

Microfonul are și el tehnologie care anulează zgomotele, ca să comunicați mai bine cu colegii de echipă. Tehnologia de sunet Dolby Atmos este specifică cinematografelor, așa că puteți să auziți atmosfera din joc exact așa cum a dorit-o creatorul acestuia. În cutie există și un cod de activare pentru aplicația audio Dolby Atmos din Windwos 10. Căștile sunt prezentate ca fiind optimizate pentru experiența pe PC, dar eu prefer la computer căștile cu USB. Mufa de 3.5 mm jack permit utilizarea căștilor și la PS4 și la smartphone pentru PUBG Mobile.

Calitatea sunetului pentru jocuri este însă peste medie, iar asta este surpriza acestui set de căști cu preț atât de accesibil. De obicei, căștile ieftine aduc cu sine fie sunet de proastă calitate, ori cu prea multe înalte, subțirel, ori cu diverse sunete metalice neplăcute, ori înfundat. Surpriza Plantronics RIG 400 a fost calitatea sunetului foarte bună. Bine, nu ar trebui să fie chiar o surpriză, Plantronics sunt specializați în căști și fac dispozitive audio din 1961. Practic, este un start-up care a pornit dintr-un garaj, cu pasionați de tehnologie care vroiau să schimbe căștile din aviație.

Neil Armstrong, pe Lună, folosea căști Plantronics, ceea ce cam spune totul despre companie. Sigur că au foarte multe produse business, ceea ce este un plus din punctul meu de vedere, dar este bine că au făcut și căști consumer și căști de gaming în special.

Concluzii

Deși căștile sunt realizate din plastic și au o senzație de dispozitiv ieftin, surpriza vine când utilizați căștile și obțineți un sunet de o calitate foarte bună. Sunt compatibile cu tehnologia Dolby Atmos și cred că oferă una din cele mai bune experiențe audio disponibile la un preț sub .

Galerie foto