Am avut ocazia să testez căștile de gaming Plantronics RIG 400HX, realizate special pentru Xbox. Mi-au reconfirmat faptul că sunt dispozitive extrem de comode, cu un sunet bun, dar și cu un preț excelent. Modelul promovat ca fiind pentru Xbox One are acum un preț de circa 300 de lei.

Pro și contra Plantronics RIG 400HX

Atuurile acestui produs:
– realizare bună și design interesant;
– calitatea a sunetului foarte bună;
– sunt ușoare și comode, le poți ține ore bune pe cap;

Rămâne de discutat:
– materialele se simt că sunt ieftine;
– se încing pe urechi;
– microfonul detașabil l-am pierdut de câteva ori;
– firul are doar mufă de 3.5 mm jack;

Experiența cu Plantronics RIG400HX

Am avut ocazia în ultimi ani să testez zeci de căști pentru gaming și sunt puține care rezistă testului timpului. Modelul 400 de la Plantronics este însă și rezistent în timp, dar și destul de ieftin pentru a fi o achiziție foarte bună. Cu ceva vreme în urmă avut oportunitatea să testez și modelul Plantronics RIG 400, care este făcut pentru PC. Varianta pentru Xbox este ok de utilizat pentru consola de jocuri, dar este foarte ok și pentru PC sau chiar pe consola Playstation. Funcționează ok inclusiv microfonul, inițial am crezut că nu e compatibil, doar că este un microfon detașabil și nu era pus corect în mufă. După ce l-am scos odată era să îl pierd, nu îl găseam nicăieri pentru că era picat în imprimanta de pe birou 🙂

Căștile Plantronics RIG 400HX au un cadru super-ușor dintr-un plastic rezistent, iar driverele de mari dimensiuni asigură o calitate bună a sunetului. Se pot muta pe trei niveluri în funcție de dimensiunile capului. Driverele sunt acoperite cu un burete special, care face căștile să fie foarte comode, dar în același timp contribuie la reducerea zgomotelor din exterior (passive noise reduction). Banda elastică care ține căștile bine pe cap se poate ajusta pe dimensiunile utilizatorului, iar butonul special de mute și volum este mereu la îndemână.

Microfonul este flexibil și poate fi adus mai aproape de gură, are și el tehnologie care blochează zgomotele din cameră și îi face pe colegii de echipă să vă audă doar vocea. Este bine că puteți scoate microfonul dacă vă încurcă și nu jucați în echipă, așa că nu aveți nevoie de comunicare. Se poate închide și de la butonul plasat pe fir, dar este mai sigur să îl scoateți de tot. Driverele de 40mm oferă un sunet de calitate foarte bună și cum reduc zgomotele externe vei fi prins în universul jocului video. Nu sunt totuși căști cu efecte stereo și sunet surround, deci experiența nu este chiar excepțională, dar claritatea sunetului este foarte bună.

Concluzii

Plantronics RIG 400HX oferă un sunet foarte bun și o experiență confortabilă la un nivel de preț foarte bun. Varianta este realizată special pentru Xbox One, dar căștile se pot folosi foarte ok și pe PC și pe PlayStation, fără alte probleme. Driverele sunt mari și buretele are de asemenea efect de reducere a zgomotelor externe. Microfonul este ok și reduce și el alte zgomote din cameră, transmite mai ales vocea ta. Cred că sunt ok pentru pasionații de jocuri video care nu au la dispoziție un buget mai mare. Doate detaliile sunt pe site-ul producătorului.

Galerie foto